Visszavonul az 53-szoros válogatott, kétszeres gólkirály magyar sportoló

Kim Rasmussen, Triscsuk Krisztina, kézilabda
Kolozsvár, 2016. november 27. Kim Rasmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya (b) és Triscsuk Krisztina a női kézilabda Kárpát Kupa felkészülési torna döntőjében játszott Magyarország - Románia mérkőzésen Kolozsváron 2016. november 27-én. Magyarország-Románia 29-24 (14-12). MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szezon végén befejezi pályafutását Triscsuk Krisztina, az Alba Fehérvár KC 53-szoros magyar válogatott kézilabdázója.

A klub honlapjának beszámolója szerint erről a 36 éves csapatkapitány döntött.

Mint arra a fehérváriak honlapja emlékeztet, Triscsuk 2005 novemberében, még orosz állampolgárként szerződött először az akkor még Cornexi-Alcoa néven szereplő együtteshez. Nyolc idény alatt 195 mérkőzésen 1042 gólt szerzett, amivel jelenleg is a valaha volt legeredményesebb góllövője az egyesületnek. 2011-ben és 2017-ben is gólkirálynő lett a magyar bajnokságban, előbb a Fehérvár, majd a Siófok színeiben.

Az irányító-átlövő 53 alkalommal lépett pályára a magyar női kézilabda-válogatottban, amellyel 2012-ben Szerbiában Európa-bajnoki 3. helyezést ért el, majd a 2012/2013-as bajnoki szezont követően távozott Székesfehérvárról, hogy aztán számos külföldi és magyar klubban szereplést követően, 2020 nyarán ismét visszatérjen az Alba Fehérvár KC csapatához.

"Nem volt könnyű meghozni ezt a számomra nagy és egyben nehéz döntést. Ha valami több mint húsz évig kitölti az életedet, azt nehéz abbahagyni. Amikor kimondtam magamnak, biztos voltam benne, hogy ez a megfelelő pillanat. A testem egyszerűen már nem bírná tovább a kézilabdával járó terhelést.

A sportban kitűzött céljaimat sikerült elérnem és hiányérzet nélkül tudok új terveket felállítani magamnak, most már a civil életemben" - mondta a klubhonlapnak Triscsuk.

Mindent egy helyen az Eb-ről