A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szombaton este rendezik az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 29. fordulójának rangadóját, melyen az idényének megmentésén fáradozó Manchester United a hullámzóan teljesítő, kiszámíthatatlan Tottenham Hotspurt fogadja. A rangadó előtt a manchesteriek vezetőedzője, Ralf Rangnick a távozását fontolgató Marcus Rashford jövőjéről beszélt. 

Mindkét együttes azért küzd elsősorban, hogy a szezon végén az első négy között végezzen, mert az Bajnokok Ligája-indulást jelentene, a United azonban egy hete 4-1-es vereséget szenvedett a címvédő és listavezető, városi rivális Manchester City vendégeként.

Az MU így egyelőre ötödik a tabellán, egy ponttal lemaradva az utolsó BL-részvételt érő helyet elfoglaló Arsenaltól, amely viszont hárommal kevesebb mérkőzést játszott, mint a manchesteri csapat. A United minden versenysorozatot figyelembe véve három találkozó óta nyeretlen, ráadásul közben már arra is figyelnie kell, hogy kedden az Atlético Madridot látja vendégül a BL nyolcaddöntős párharcának visszavágóján. Sajtóhírek szerint a következő állandó megbízatást kapó vezetőedző személye körül kialakult bizonytalanság nyugtalansághoz vezetett a United öltözőjében, ahol a csapatot az idény végéig megbízottként irányító Ralf Rangnick próbál rendet tartani.

A Manchester United már három mérkőzés óta nyeretlen Forrás: AFP/Oli Scarff

A német szakember a Tottenham elleni rangadó előtt beszélt kegyvesztetté vált játékosáról, Marcus Rashfordról, aki angol sajtóhírek szerint a távozását fontolgatja. Rashfordot az elmúlt egy hónapban egyszer sem állította be a kezdőcsapatba Ralf Rangnick.

"Nekem nem mondott erről semmit. Azt mondta, még mindig boldog, és szeretne magas szinten szerepelni a klubbal. Egy szót sem szólt arról, hogy nem érezné itt jól magát.

Szeretem Marcust, mint játékost. Voltak olyan labdarúgóim a korábbi klubjaimnál, akik problémákkal küzdöttek, a mi dolgunk az, hogy segítsünk neki, hogy a lehető legjobb Marcus Rashfordot láthassuk" - mondta az angol válogatott csatár távozásával kapcsolatban Ralf Rangnick.

Marcus Rashford a szezon végén távozhat a Manchester Unitedtől Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ami a szombat esti összecsapást illeti, sok múlik azon, hogy a Tottenham melyik arcát mutatja majd az Old Traffordon. Antonio Conte vezetőedző együttese hetedik a tabellán úgy, hogy kettővel kevesebb találkozót játszott eddig, mint a United. A Spurs ugyanakkor december vége óta nem volt képes arra, hogy egymás után két mérkőzést nyerjen meg, ez a hullámzó teljesítmény pedig kiszámíthatatlanná teszi az észak-londoni csapatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!