Gulácsit lecserélték, majd négy gólt lőtt a Liverpool 100 milliós sztárigazolása a Lipcsének

RB Leipzig - Liverpool FC Sports soccer clubs and associations Bundesliga Horizontal panoramic
21 July 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Test matches, RB Leipzig - FC Liverpool at the Red Bull Arena. Liverpool's Darwin Núnez (M) scores here in front of Leipzig goalkeeper Janis Blaswich to make it 0:4. Photo: Hendrik Schmidt/dpa (Photo by HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Liverpool felkészülési mérkőzésen 5-0-ra kiütötte az RB Leipzigot. A második félidőben az angolok nyári sztárigazolása, Darwin Nunez négy gólt szerzett.

A három magyar válogatott futballistával Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló Leipzig az első félidőben egygólos hátrányban volt, a 8. percben Mohamed Szalah szerzett vezetést az angoloknak.

A szünetben Gulácsit lecserélték, és a másik két magyar sem játszotta végig a felkészülési meccset.

A második játékrész a félidőben beálló Darwin Nunezről szólt, a Benficától igazolt uruguayi sztárcsatár 4 gólt lőtt Janis Blaswich kapujába.

A 100 millió euróért szerződtetett 23 éves támadó először büntetőből volt eredményes, majd a védelmi hibákat kihasználva három akciógólt is szerzett.

Darwin Nunez a Benfica játékosaként összesen 32 góllal zárta a 2021/2022-es évadot, Portugáliában gólkirály lett, a Bajnokok Ligájában többek között a Liverpool, a Barcelona és az Ajax kapujába is betalált.

Mindent egy helyen az Eb-ről