A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az északi sarkkörön túlra biztosan nem utazik a Fradi

AS Roma v Bodo/Glimt - Conference League Quarter-Final Soccer Serie A Lazio calcio Italia Rome Italian Cup Conference League norway bodo glimt Sportphoto UEFA Conference League Quarter-Finals leg 2 match AS Roma Stadio Olimpico Giuseppe Maffia Supporters
Supporters of AS Roma during the UEFA Conference League Quarter-Finals leg 2 match between AS Roma and Bodo/Glimt at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 14 April 2022. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga pénteki sorsolása előtt ismertté váltak a kalapok, a magyar bajnok Ferencváros a 3. kalapban van, ugyanott, ahol a norvég aranyérmes, a Bodo/Glimt. Ezzel az is eldőlt, hogy a Fradinak egészen biztosan nem kell az északi sarkkörön túlra utaznia, hiszen a két együttes nem kerülhet azonos csoportba. 

Maradjunk annyiban, hogy ez nem feltétlenül baj. A Bodø/Glimt nem az az ellenfél, amely szerepelt volna a kívánságlistán és ezzel valószínűleg több csapat is így van. Bodø ugyanis mindentől messze, az Északi-sarkkörön túl fekszik, a nyugat-norvég partok mentén. Ha mondjuk a sorsolás szeszélye folytán összejön egy Trabzonspor-Bodø csata, akkor előbb a törököknek kell csaknem 5000 km-t utazniuk egyetlen meccsért, majd a visszavágón a norvégoknak. Igaz, szerencsétlen skandinávok mindig mindenhova messzire mennek, ezért is imádkozhatnak most egy Manchester United, Malmö, HJK Helsinki beosztásért, ezek a helyszínek még viszonylag közel esnek Bodø városához.

A norvég csapat az előző idényben már megmutatta, hogy nem akármilyen teljesítményre képes, amikor a Konferencia-liga csoportkörében 6-1-re verte meg hazai pályán az AS Romát. Aztán a norvégok egészen a negyeddöntőig jutottak el, ott viszont a régi ismerős rómaiak állították meg őket. A Bodø most nagyon közel volt ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen, de aztán a Dinamo Zagreb másképpen gondolta, s hosszabbítás után 4-1-re legyőzve a norvégokat, az Európa-liga főtáblájára terelte a Bodø-t.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!