A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Lenyűgöző egyéni rekordokat hozott a legutóbbi BL-forduló

foci, Manchester City, Pep Guardiola, Erling Haaland
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) congratulates Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland as he leaves the pitch during the English Premier League football match between Manchester City and Bournemouth at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on August 13, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti edzőként 100. győzelmét ünnepelhette a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután csapata, a Real Madrid hazai pályán 2-0-ra nyert szerdán a három magyar válogatott játékost is felvonultató német együttes, az RB Leipzig ellen a BL-csoportkör második fordulójában.

Az olasz szakemberen kívül - akit a sportágtörténeti rangsorban egyedül a Manchester United korábbi edzője, Alex Ferguson előz meg 102 győzelemmel - Pep Guardiola is jeles napot tudhat maga mögött.

A spanyol edző a 150. BL-meccsén ült a kispadon,

és örülhetett annak, hogy jelenlegi együttese, a Manchester City 2-1-re legyűrte a Borussia Dortmundot - emelte ki a kiváló trénereket a játéknapot értékelő összefoglalójában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Erling Haaland és Pep Guardiola sikerrel ünnepelte a szerdán elért mérföldkövét Forrás: AFP/Oli Scarff

A Dortmund korábbi futballistája, a nyártól már a Cityt erősítő Erling Haaland előző csapata ellen is eredményes volt, így

már 30 gólnál jár az európai versenysorozatokat tekintve.

A 22 éves norvég támadónak ennyi találathoz - melyek közül 26-ot ért el a BL-ben - alig 27 mérkőzésre volt szüksége.

BL-góljait tekintve a 35 éves argentin klasszis játékos, Lionel Messi 126-tal második az örökranglistát 140-nel vezető Cristiano Ronaldo mögött, akinek jelenlegi együttese, a Manchester United az idei szezonban nem szerepel a BL-ben. A 37 éves portugál sztár így ebben az idényben ebben a sorozatban nem gyarapíthatja góljai számát, míg az argentin a szerda esti fellépésén csapatának, az izraeli Makkabi Haifa otthonában 3-1-re nyerő Paris Saint-Germainnek a három találatából egyet szerzett.

Messi egy másik listán ugyanakkor az élre ugrott: a Makkabi lett a 39. klubcsapat, amelynek bevette kapuját BL-találkozón.

Az örök vetélytárs Ronaldo ebben a rangsorban a második, miután 38 különböző együttes ellen volt eredményes, a Real Madrid francia támadója, Karim Benzema pedig eddig 34 "áldozatot" számlál. Messinek a mostani a 18. Bajnokok Ligája-szezonja, amelyben eredményes, és ebben a mutatóban is egyedül áll az első helyen, míg Benzemának 17 ilyen idénye van, Ronaldónak pedig 16.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!