Decembertől új főnököt kapnak Gulácsi Péterék

Media: Eberl negotiates with RB Leipzig. honour guest guests award ceremony database SP Red Carpet Show Cologne Horizontal RED CARPET ATHLETE CEREMONY SPORT
PHOTO MONTAGE: Media: Eberl negotiates with RB Leipzig. Max EBERL, manager, Borussia Monchengladbach, half-length portrait, ETL EXPRESS SPORTaftert 2019 on 08/28/2019 in Koeln/ Germany, ? (Photo by Elmar Kremser/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Decembertől Max Eberl lesz a három magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig sportigazgatója.

A lipcsei klub - melynek Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a játékosa - hétfőn jelentette be, hogy megegyeztek a korábban a Borussia Mönchengladbachnál ugyanebben a pozícióban dolgozó szakemberrel.

A 48 éves Eberl a közlés szerint hosszútávú szerződést írt alá a Leipziggel, amelynél december 15-én kezdi meg a munkát. Az új sportigazgató januárban mentális kimerültségre hivatkozva távozott előző munkaadójától. Bár csak jövő januártól akart újra dolgozni, a sajtó szerint Lipcsében meggyőzték, hogy így lesz néhány hete felkészülni a téli átigazolási időszakra.

Eberlt eredetileg 2026-ig kötötte szerződés a Mönchengladbachhoz, ám a felek meg tudtak egyezni annak felbontásáról.

A Leipzignek több mint egy éve nem volt sportigazgatója, az elmúlt időszakban az ügyvezető Oliver Mintzlaff töltötte be ezt a pozíciót is.

Eberlnek, ahogy a 'Gladbachtól tavaly Dortmundba távozó, most pedig a lipcsei csapatot irányító Marco Rosénak igen durva verbális támadásban volt része az RB Leipzig hétvégi mönchengladbachi bajnokiján, amit végül 3-0-ra elvesztett a tavalyi bajnokságban bronzérmes gárda.

Mindent egy helyen az Eb-ről