A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tönkreverte ellenfelét a Bajnokok Ligájában a Bayern München

Bayern Munich - Viktoria Pilsen Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
04 October 2022, Bavaria, Munich: Soccer: Champions League, Bayern Munich - Viktoria Plzen, Group Stage, Group C, Matchday 3 at Allianz Arena, Munich players celebrate the goal for 4:0 by Leroy Sane (2nd from right). Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Bayern München páholyból várhatja az Internazionale-Barcelona meccset, miután továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a csoportját azt követően, hogy 5-0-ra legyőzte a cseh Viktoria Plzent. A másik kora esti meccs csúszással indult, a Marseille zárt kapuk fogadta a Sportingot.

Kedvező helyzetből várta a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörét a Bayern München, ugyanis hibátlanul állt úgy is, hogy már a Barcelona és az Internazionale ellen is szerepelt (mindkét meccsét 2-0-ra nyerte Julian Nagelsmann csapata), ráadásul a két topcsapat később egymás ellen szerepel majd, így egyikük biztosan pontot veszít majd.

A német rekordbajnokra ráadásul a csoport leggyengébbnek tartott csapata, a cseh Viktoria Plzen várt. A müncheni csapat nem sokat teketóriázott, a 7. percben már meg is szerezte a vezetést, amikor Leroy Sané lőtte ki ballal a jobb felsőt.

A 13. percben már 2-0-ra vezetett a Bayern, Leon Goretzka átadása után Serge Gnabry lőtt a kapuba. Ezt követően sem lassított a német csapat, Sadio Mané indult meg, majd kis szerencsével visszapattant elé a labda, ezt követően pedig ballal bombázott a kapuba.

Mané negyedik afrikai focistaként jutott el 25 BL-gólig:

Itt sem állt még meg a Bayern, pár perccel később Musiala is ziccerbe került, de Marian Tvrdon védeni tudott, majd nem sokkal később hiába talált a kapuba a fiatal támadó, les miatt a VAR elvette a találatát.

Fordulás után már meglőtte a negyediket a Bayern: Sané ette át külsővel Mané átadását, majd higgadtan lőtt a cseh kapuba.

Az 59. percben jött az ötödik gól, amit a Musiala helyére beállt Choupo-Moting szerzett.

7GólLeroy Sane
13GólSerge Gnabry
21GólSadio Mane
29Sárga lapTomas Chory
50GólLeroy Sane
59GólEric Maxim Choupo-Moting
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 6 6 0 0 16-7 9 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
SSC Napoli 6 3 2 1 10-9 1 10
V
GY
D
V
GY
3.
Braga 6 1 4 1 6-12 -6 4
GY
V
V
D
V
4.
Union Berlin 6 0 4 2 6-10 -4 2
V
V
D
D
V

A másik kora esti meccsen a Marseille kis csúszással kezdhette meg a Sporting elleni meccsét, mert a portugálok busza a nagy dugóban nem ért oda időben a stadionhoz. Pedig a Frankfurt elleni, előző körös lelátói balhék miatt szurkolók sem lehettek a stadionban Marseille-ben.

A csúszás a vendégeket zavarta meg kevésbé, Trincao egy szép szóló után már az első percben gólt szerzett. Ezt követően magához tért az OM, amely a 16. percre már fordított is. Előbb Alexis Sánchez szerzett gólt, pontosabban Adan kapus bombázta bele a labdát, ami így a kapuba pattant, majd Harit fejjel szerzett vezetést.

Alexis Sánchez ezzel a mozdulattal szerzett gólt Forrás: AFP/Nicolas Tucat

A 23. percben még nehezebb helyzetbe került a Sporting, mert a csapat spanyol kapusa piros lapot kapott, amiért a tizenhatoson kívül ütötte el a labdát kézzel.

Nem sokkal később a csereként beállt Isreal is gólt kapott, miután Balerdi egy szögletet követően fejelt a kapujába.

A végjátékban Chancel Mbemba adta meg a kegyelemdöfést a Sportingnak, amikor egy kipattanót lőtt be a portugálok kapujába, végül 4-1-re nyert a Marseille, amely utolsó 18 BL-meccséből mindössze másodszor tudott nyerni, a mostani sorozatban először.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 6 3 0 3 8-5 3 12
GY
GY
GY
D
D
2.
Real Sociedad 6 3 0 3 7-2 5 12
GY
GY
GY
D
D
3.
Salzburg 6 1 4 1 4-8 -4 4
V
V
V
D
V
4.
Benfica 6 1 4 1 7-11 -4 4
V
V
V
D
GY
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!