A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
14:20Kajak-kenuKajak 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Botrányt és káoszt okoztak a bírók az Inter-Barcelona meccsen

fbl Horizontal
Barcelona's Spanish defender Sergi Roberto (L) and Barcelona's Spanish defender Gerard Pique react during the UEFA Champions League Group C football match between Inter Milan and FC Barcelona on October 4, 2022 at the Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a Barcelona 1-0-ra kikapott az Inter otthonában, ezzel lépéshátrányba került a továbbjutás szempontjából. Az A csoportban a Liverpool 2-0-ra győzte le a skót Rangers csapatát az Anfielden, míg a hibátlan Napoli 6-1-re ütötte ki az Ajaxot.

A játéknap rangadóján a C csoport harmadik helyén álló Internazionale a szintén három pontos Barcelonát fogadta. Az esélyek egyértelműen a katalánok mellett szóltak, hiszen a két csapat eddig tíz alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, ám az olaszok csak egyszer tudtak nyerni. Ráadásul Simone Inzaghi csapata kimondottan gyengén szerepel idén, ezzel szemben a Barcelona rég nem látott jó formában van, a hétvégi győzelmének köszönhetően pedig Xavi együttese több mint két év után ismét vezeti a spanyol bajnokságot.

Simeone helyzetét nehezítette, hogy több kulcsjátékosára sem számíthatott sérülés miatt, így az

Onana – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco – Correa, Martínez összeállításban küldte pályára csapatát, míg a Barcelona a Ter Stegen – Sergi Roberto, Christensen, García, Alonso – Gavi, Busquets, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Dembélé kezdővel állt ki a San Siróban.

Hiába a mezőnyfölény, gyakorlatilag helyzet nélkül hozta le az első félidőt a Barcelona Forrás: AFP/Marco Bertorello

ár Barcelona mezőnyfölénnyel indult a találkozó, az első komoly helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor Calhanoglu mintegy 30 méteres bombáját kiváló reflexszel tolti ki a léc alól ter Stegen.

Az első percektől kezdve érezhető volt az olaszok terve, vagyis masszív védekezésből igyekeztek kontratámadásokkal veszélyt teremteni.

A félidő derekánál aztán a San Siro teljes közönsége és az olasz stáb egyaránt tüntetett, mivel Lautaro Martínez elől García kézzel ütötte el a labdát, de a videobíró megállapította, hogy az Inter támadója már lesen kapta meg a labdát, így a néhány centi megmentette a Barcelonát. Akárcsak pár perccel később, amikor Correa talált a kapuba, de les miatt nem adták meg a gólt.

Joaquin Correa lesről talált a kapuba Forrás: AFP/Marco Bertorello

A türelmesen játszó Barcelona első komoly lehetőségére a 36. percig kellett várni, akkor Pedri passza után Dembélé bolondította meg egy csellel a védőjét, majd éles szögből az oldalhálót találta el.

Bár 70-30 százalék volt a labdabirtoklási arány a vendégek javára, a nyomasztó mezőnyfölény ellenére nehezen tudott a Barcelona kapuig eljutni az Inter masszív védelmével szemben.

Az első félidő hosszabbításában aztán jött a slusszpoén, megszerezte a vezetést az Inter. Egy gyors ellentámadás után Lautaro Martínez lövése lepattant a védőkről, de így lett jó Calhanoglunak, aki 20 méterről, hajszálpontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Hakan Calhanoglu második távoli lövéséből szerezte meg a vezetést az Inter Forrás: AFP/Marco Bertorello

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, az Inter igyekezett tördelni a játékát, míg a Barcelona körülményesen és ötlettelenül futballozott. Aztán a 61. percben először támadhatott a Barcelona létszámfölényben, Dembélé éles szögből kapura is lőtte a labdát, ám a kapufa és Onana együttes erővel menteni tudott.

A 67. percben szinte a semmiből egyenlíthetett volna a Barcelona, ám Pedri gólja előtt a csereként beállt Ansu Fati kézzel ért a labdába, így nem adták meg a találatot.

A folytatásban Xavi csapata beszorította ellenfelét, de hiányzott a támadosákból az átütő erő. A 88. percben Dembelé szabadrúgására veszélyesen érkezett Busquets, de a fejese nem találta el a kaput.

Az Intertől és a Barcelonától is elvett egy-egy gólt a játékvezető, de végül a milánóiak örülhettek Forrás: AFP/Marco Bertorello

Még a nyolc perces hosszabbítás is hozott izgalmakat, bár a lassítás alapján egyértelműen úgy tűnt Dumfries kézzel ért a labdába a saját tizenhatosán belül, végül a Barca-tizenegyes és az egyenlítés is elmaradt (sajtóinformációk szerint a videóbíró nem tudta megítélni, hogy kéz volt-e vagy sem). Sikerével az Inter lépéselőnybe került a továbbjutás szempontjából, míg a Barcelona roppant nehéz helyzetbe került, ugyanis a hátralévő három meccsén már nem hibázhat.

23Sárga lapNicolo Barella
47GólHakan Calhanoglu
60Sárga lapSergio Busquets
70Sárga lapHakan Calhanoglu
76Sárga lapGavi
76Sárga lapLautaro Martinez
88Sárga lapAlessandro Bastoni
96Sárga lapAndre Onana
Összeállítások
3-5-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Az A jelű négyesben a szezont gyengén kezdő Liverpool a csoport leggyengébbnek tartott csapatát, a forduló előtt pont nélkül álló a skót Glasgow Rangerst fogadta.

Az angol sztárcsapat nem sokat teketóriázott, a 7. percben már meg is szerezte a vezetést, amikor Alexander-Arnold mesteri szabadrúgása a jobb felső sarokba csapódott.

A bekapott gól érezhetően megfogta a vendégeket, Klopp együttese pedig akár növelhette is volna előnyét, de Szalah helyzeténél bravúrral védett a kapus, Díaz lövése pedig nem sokkal kerülte el a kaput. Az első félidőben gyakorlatilag csak McGregor kapuson múlt, hogy a Liverpool nem vezetett több góllal.

Trent Alexander-Arnold tökéletes szabadrúgása után szerzett vezetést a Liverpool Forrás: AFP/Nigel Roddis

A második félidő is gyors hazai góllal kezdődött, Luis Díaz harcolt ki büntetőt, Mohamed Szalah pedig magabiztosan értékesítette. Győzelmével a Liverpool megszerezte második győzelmét és már továbbjutást érő második helyre.

A csoport másik meccsén az Ajax történelmi pofonba szaladt bele hazai pályán a Napoli ellen, ugyanis az olaszok 6-1-re ütötték ki az amszterdami együttest. A Napoli ezzel továbbra is hibátlanul vezeti csoportját, míg a hollandok tíz éve nem kaptak a BL-ben négynél több gólt, legutóbb a Borussia Dortmund jutott el négy találatig 2012-ben.

A játéknap egyik legnagyobb szenzációja a B csoportban született, ugyanis a szezon eddigi meglepetéscsapata, a belga Brugge hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Atlético Madridot, ezzel három kör után még hibátlan és nagy lépést tehet abba az irányba, hogy története tizedik BL-csoportkörös szereplése során első alkalommal továbbjusson.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
A csoport:

Liverpool (angol)-Glasgow Rangers (skót) 2-0 (1-0)
gól: Alexander-Arnold (7.), Szalah (52. - büntető)

Ajax Amsterdam (holland)-SSC Napoli (olasz) 1-6 (1-3)
gól: Kudus (9.), illetve Raspadori (18., 47.), Di Lorenzo (34.), Zielinski (45.), Kvaratskhelia (63.), Simeone (81.)
piros lap: Tadic (73., Ajax)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayern München 6 5 0 1 12-6 6 16
GY
GY
GY
D
GY
2.
FC Köbenhavn 6 2 2 2 8-8 0 8
V
V
GY
D
GY
3.
Galatasaray 6 1 3 2 10-13 -3 5
GY
V
V
D
V
4.
Manchester United 6 1 4 1 12-15 -3 4
V
GY
V
D
V

B csoport:
FC Porto (portugál)-Bayer Leverkusen (német) 2-0 (0-0)
gól: Zaidu (69.), Galeno (87.)

Club Brugge (belga)-Atlético Madrid (spanyol) 2-0 (1-0)
gól: Sowah (36.), Jutgla (62.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 6 4 1 1 16-4 12 13
V
GY
GY
GY
D
2.
PSV Eindhoven 6 2 1 3 8-10 -2 9
D
D
GY
GY
D
3.
Lens 6 2 2 2 6-11 -5 8
GY
D
V
V
GY
4.
Sevilla 6 0 4 2 7-12 -5 2
D
V
V
V
V

C csoport:
Bayern München (német)-Viktoria Plzen (cseh) 5-0 (3-0)
gól: Sané (7., 51.), Gnabry (13.), Mané (21.), Choupo-Moting (59.)

Internazionale (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-0)
gól: Calhanoglu (45+2), illetve Pedri (67.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 6 6 0 0 16-7 9 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
SSC Napoli 6 3 2 1 10-9 1 10
V
GY
D
V
GY
3.
Braga 6 1 4 1 6-12 -6 4
GY
V
V
D
V
4.
Union Berlin 6 0 4 2 6-10 -4 2
V
V
D
D
V

D csoport:
Olympique Marseille (francia)-Sporting Lisboa (portugál) 4-1 (3-1)
gól: Sanchez (13.), Harit (16.), Balerdi (28.), Mbemba (84.), illetve Trincao (1.)
piros lap: Adan (23., Sporting)

Eintracht Frankfurt (német)-Tottenham Hotspur (angol) 0-0

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 6 3 0 3 8-5 3 12
GY
GY
GY
D
D
2.
Real Sociedad 6 3 0 3 7-2 5 12
GY
GY
GY
D
D
3.
Salzburg 6 1 4 1 4-8 -4 4
V
V
V
D
V
4.
Benfica 6 1 4 1 7-11 -4 4
V
V
V
D
GY
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!