A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) levélben szólította fel a katari világbajnokságon részt vevő nemzeteket, hogy a labdarúgásra koncentráljanak, ne pedig az emberi jogokra.

A világszervezet levelet küldött a világbajnokságon részt vevő valamennyi nemzetnek, amelyben hangsúlyozta, hogy Katarban mindenkit szívesen látnak.

A FIFA vezetői, élükön Gianni Infantino elnökkel és Fatma Samoura főtitkárral, azt remélik, hogy a november 20-i Katar-Ecuador nyitómérkőzés előtt megszűnnek az országot ért súlyos kritikák.

Rengeteg botrány volt abból, hogy állítólag 6500 indiai, pakisztáni, nepáli, bangladesi és Srí Lanka-i vendégmunkás halt meg Katarban azóta, hogy az ország 2010-ben elnyerte a világbajnokság rendezési jogát.

Katart többször érte már bírálat a törvényei miatt is, amelyek szerint az azonos neműek szexuális tevékenységét akár hét évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják.

A mai napig rengetegen tüntetnek a katari foci-vb ellen Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Roland Weihrauch

Sokak szerint a Katarral szembeni kritikák megérdemeltek, és a torna során végig számítani kell rájuk, mivel ez jó alkalom lesz a kérdések megvitatására.

A FIFA azonban tisztában van azzal, hogy a negatív történetek száma folyamatosan növekszik a torna közeledtével, ezért döntöttek a levél elküldése mellett. A levélből kiderül, hogy a FIFA nem politikai szervezet, és nem azért van, hogy moralizáljon és ítélkezzen.

A szervezet hangsúlyozza, hogy Katarban mindenkit szívesen látnak származástól, háttértől, vallástól, nemtől, szexuális irányultságtól vagy nemzetiségtől függetlenül.

Az 52 éves Gianni Infantino 2016-ban lett a FIFA elnöke, hat évvel azután, hogy Katar vitatott módon az Egyesült Államok és Ausztrália előtt megkapta a világbajnokság rendezési jogát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!