Szoboszlai Dominik elárulta a lipcsei BL-feltámadás titkát

SZOBOSZLAI Dominik
Varsó, 2022. november 2. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, az F csoport hatodik fordulójában játszott Sahtar Donyeck-RB Leipzig mérkőzésen Varsóban 2022. november 2-án. MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott és a német élvonalban szereplő RB Leipzig támadója klub tévécsatornájának nyilatkozva beszélt a csapat mögött hagyott nehéz őszről.

Az előző idényben negyedik helyen végző csapat borzalmasan rajtolt a bajnokságban, első öt mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, nem is csoda, hogy Domenico Tedescónak mennie kellett. A helyére érkező Marco Rose feladata volt, hogy nem csak a bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában is egyenesbe hozza a csapatot: a lipcseiek ugyanis két súlyos vereséggel kezdték a sorozatot, előbb hazai pályán kaptak ki 4-1-re a Sahtar Donyecktől, majd idegenben 2-0-ra a Real Madridtól. Innen kellett felállni, ennek a titkát árulta el Szoboszlai Dominik.

Mindegy, ki szerez gólt, ki ad gólpasszt, ki fut vissza védekezni, vagy az is, hogy a sajnálatosan megsérült Gulácsi Péter, vagy Janis Blaswich áll a kapuban. Mindig egy csapat vagyunk. Ezután is így kell dolgoznunk!" - idézi a Nemzeti Sport Online a magyar válogatott csapatkapitányát.

Szoboszlai Dominik a Sahtar elleni második meccsen gólt is szerzett Forrás: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

Szoboszlai azt is elárulta, hogy egyáltalán nem bánja, ha szerdán és szombaton is pályára kell lépnie, sőt jobban szereti, mintha hetente csak egy meccset kellene játszania.

Szerintem minden játékos a lehető legtöbb meccsre vágyik. Szerencsére minden őszi találkozón gond nélkül tudtam játszani – ennek így kell maradnia a későbbiekben is."

Szoboszlai azt is megosztotta, hogy mivel töltötte a téli szünetet.

"Egy kicsit a családommal és barátaimmal tudtam lenni. Emellett elutaztunk, hogy egy kicsit a napon legyünk, mert itt nincs annyira jó idő."

Mindent egy helyen az Eb-ről