Megszólalt Szoboszlai Dominik menedzsere a bombaigazolásról

RB Leipzig - VfB Stuttgart Sports Bundesliga soccer Horizontal
27 January 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, RB Leipzig - VfB Stuttgart, Matchday 18, Red Bull Arena. Leripzig's Dominik Szoboszlai (2nd from left) has just scored to make it 2:0 and is cheering. Photo: Hendrik Schmidt/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban megírtuk, olasz sajtóértesülések szerint Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig focistája közel áll ahhoz, hogy a Premier League-ben szereplő Chelsea együtteséhez igazoljon. A Sportál megszólaltatta a magyar válogatott játékos menedzserét, Esterházy Mátyást, aki beszélt ügyfele lehetséges klubváltásáról.

Szoboszlai Dominik 2021 januárjában igazolt a Red Bull Salzburgtól 20 millió euróért Lipcsébe, mostanra pedig a csapat meghatározó játékosa lett. 2021-ben bajnoki ezüstérmet, 2022-ben pedig Német Kupát nyert a csapattal. A magyar válogatott középpályás lipcsei színekben eddig 77 mérkőzésen 15 gólt lőtt és 22 gólpasszt adott.

Szoboszlai Dominik generációja egyik legnagyobb tehetsége Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hendrik Schmidt

Az idei szezonban a Bundesligában négy gólnál és nyolc gólpassznál jár, míg a Bajnokok Ligájában egy gól és két gólpassza a mérlege, így nem csoda, hogy folyamatosan szóba hozzák a világ legnagyobb klubjaival.

Most viszont az a legfontosabb, hogy továbbra is a Leipzigre, és az előtte álló feladatokra koncentráljon, mert nagyon sok fontos meccs vár rá tavasszal. Ennek megfelelően egyetlen másik klubbal sincs szó egyezségről, semmilyen bejelentéssel nem készülünk a közeljövőben" - mondta a Sportálnak Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere.

A 22 éves magyar válogatott focistának 2026 nyaráig van szerződése a lipcsei csapattal. A Transfermarkt 35 millió euróra becsüli a piaci értékét.

Mindent egy helyen az Eb-ről