A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Ezt mondta a kapusáról a Manchester United edzője az óriási potyagólok után

Sevilla FC v Manchester United: Quarterfinal Second Leg - UEFA Europa League soccer Sevilla FC Manchester United Erik ten Hag UEFA Europa League quarterfinal second leg Estadio Ramon Sanchez Pizjuan April 20 2023 Seville Spain Jose Breton Horizontal SPORT
Erik ten Hag head coach of Manchester United during the UEFA Europa League quarterfinal second leg match between Sevilla FC and Manchester United at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on April 20, 2023 in Seville, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere a Sevilla elleni, 3-0-ra elveszített Európa-liga negyeddöntő után magyarázkodott. A Manchester United értékelhetetlen telejsítményt nyújtott a hazai, 2-2-es első meccs után. Az angoloknak több komoly hiányzója volt, ráadásul David De Gea és Harry Maguire is óriási hibákat követett el.

Az első gólnál De Gea a három támadó által körülvett Maguire-hez passzolt, aki eladta a labdát. A második gólt szögletből kapta a United, majd David De Gea egyéni hibája után jött a harmadik gól.

„Teljesen tiszta, hogy ha ilyen hibákat követünk el, akkor nagyon nehéz meccset nyerni. Nyilvánvalóan hatással lehetett ránk az atmoszféra, de ilyen nem fordulhat elő. A szurkolók jogosan várják el, hogy meg tudunk ezzel küzdeni és ez nem is lehet magyarázat. Nem voltunk egységesek, nem voltunk nyugodtak. Ha túljutottunk a letámadáson, akkor komoly területek nyíltak, de ezt nem tudtuk megtenni az elején. Rossz döntéseket hoztunk. Elveszítettük a párharcokat. Az ellenfél több akarattal és szenvedéllyel játszott. Ott van a második gól, így lehetetlen meccset nyerni" - mondta Erik ten Hag.

Erik ten Hag nehéz estén van túl Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Párszor már megmutattuk idén, hogy jó játékkal tudunk nyerni, de ma az derült ki, hogy

Ezen a szinten és a Manchester United focistájaként készen kell állni. Ez egy nagy lehetőség, ott lenni egy Európa-liga negyeddöntőben és ezt most elszúrtuk, csak magunkat okolhatjuk."

"Ez nagy probléma, ami elől nem bújhatunk el. Vasárnap FA-kupa elődöntő vár ránk, újabb lehetőség a bizonyításra. Fel kell készülni, megmutatni, hogy milyen karaktere van a csapatnak és a játékosoknak. Nem az a lényeg, kik hiányoznak, hanem az, hogy kik lehetnek a pályán. Teljesíteniük kel. Én hiszek bennük, bízom bennük, meg kell mutatniuk magukat" - mondta a holand menedzser a játékosai egyéni hibáival kapcsolatban és külön kitért De Geára is.

„Neki van a legtöbb kapott gól nélküli meccse a Premier League-ben, ez is mutatja, hogy a képességei rendben vannak." A spanyol kapusnak egyébként nyáron lejár a szerződése és még nem hosszabbított.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!