Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Real Madrid szombaton a Wembley Stadionban játssza a Bajnokok Ligája döntőjét a Borussia Dortmund ellen. A madridiak ukrán kapusa, Andrij Lunyin nem biztos, hogy el tud utazni a csapattal Londonba, mert nemrég kiderült, hogy megbetegedett.

A Real Madrid BL-hősét újabb csapás érte

Andrij Lunyin ebben a szezonban robbant be a futballelitbe, miután az idény elején súlyos térdsérülést szenvedett Thibaut Courtois-t remekül helyettesítette a Real Madrid kapujában. Az ukrán kapus hatalmas szerepet játszott a madridiak BL-menetelésében, különösen a Manchester City elleni visszavágón védett hősiesen, a büntetőpárbajban két lövést is hárított. Hiába teljesített remekül a 2023/2024-es évad során Lunyin, időközben Courtois teljesen felépült, Carlo Ancelotti pedig úgy döntött, hogy az Eb-ről végül lemaradó belga játékos fog védeni a Borussia Dortmund elleni fináléban.

Real Madrid training in Spain
Andrij Lunyin helyett Thibaut Courtois véd majd a BL-döntőben
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Az ukrán kapust azóta újabb csapás érte, jelen állás szerint arra sincs esély, hogy akár epizódszerepet kapjon a BL-döntőben, mert nemrég megfázott, ezért a csapattársakra való tekintettel nem is utazhatott el Londonba. A 25 éves focistáról a felesége, Anastasiia Tomazova megosztott egy bejegyzést a közösségi médiában, ennek tanúsága szerint 

Lunyin a saját kertjében, egyedül végez edzéseket, mert még nem mondott le teljesen arról, hogy pályára lépjen a Wembleyben.

"Amikor a láz sem lehet akadálya az edzésnek. Nagyon büszke vagyok rád" - írta a poszt alá Lunyin felesége.

Ancelotti egyébként elárulta, hogy egyáltalán nem volt számára könnyű feladat arról dönteni, hogy melyik kapusa védjen a Dortmund elleni összecsapáson. 

Rendkívül nehéz döntés. Mindketten megérdemlik, hogy játsszanak a döntőben. Lunyin azért, mert fantasztikus szezont produkált, Courtois meg azért, mert visszatért súlyos sérüléséből és mindenki tudja, milyen minőséget képvisel" -

méltatta a két kapust az olasz edző.

Lunyin a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában eddig az összes meccsen védett, Courtois pedig a visszaérése óta a Real utolsó öt spanyol bajnokiján egyaránt lehetőséget kapott Ancelottitól.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről