Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A németországi Európa-bajnokságra készülő portugál labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 3-0-ra nyert Írország ellen hazai pályán.

A portugál válogatott a németországi Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén Írország ellen lépett pályára Aveiróban. A meccset remekül kezdte a hazai csapat, Joao Felix a 18. percben szerzett vezetést, a Barcelona játékosa precízen kilőtte a jobb alsó sarkot egy szöglet utáni gyors kombinációt követően. Nem sokkal később Cristiano Ronaldo szabadrúgásból hatalmas kapufát lőtt, majd a szünet előtt őrjöngve vette tudomásul, hogy nem kapott 11-est a bírótól, miután Robert Brady meglökte a 16-oson belül.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo két gólt lőtt az írek ellen
Fotó: AFP (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)

Cristiano Ronaldo óriási gólokkal hangolt az Eb-re

A 39 éves sztár aztán a második félidőben "bosszút állt" az ellenfélen a meg nem adott büntető miatt, az 50. percben hatalmas bombagólt zúdított a jobb felső sarokba, az írek kapusának esélye sem volt a védésre. Az ötszörös aranylabdás 10 perccel később is megvillant, ezúttal kapásból vágta Diogo Jota passza után a labdát a kapu bal oldalába. 

A portugálok szupersztárjának ez volt a 130. gólja a válogatottban, pályafutása során pedig már 895 találatnál jár.

A portugálok júniusban három felkészülési mérkőzést játszottak, a finneket 4-2-re legyőzték, a horvátoktól 2-1-re kikaptak, majd az Eb előtti utolsó meccsen 3-0-ra nyertek az írek ellen.

Cristiano Ronaldóék az Európa-bajnokságon az F csoportban szerepelnek, ahol Csehország, Törökország és Georgia lesznek az ellenfeleik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről