Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A portugál labdarúgó válogatott kedden este Lisszabonban Finnország ellen lép pályára Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen. A találkozó az elmúlt két évtized azon ritka meccseinek egyike lesz, amelyen nem lép pályára a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo.

A Record című portugál lap értesülései szerint a szaúdi Al-Nasszr csapatában játszó ötszörös aranylabdás támadó mellett még egy játékos, a szintén a szaúdi ligában szereplő, sőt bajnoki címet nyerő Al-Hilal sztárja, Rúben Neves kapott extra pihenőt a szombati kupadöntő után.

Cristiano Ronaldo, portugál fociválogatott, Portugália
Cristiano Ronaldo még kapott egy kis extra pihenőt a kapitánytól
Fotó: NurPhoto via AFP

A május 26-i Porto-Sporting (2-1, hosszabbítás után) Portugál Kupa-döntőt kihagyó Pepe viszont már teljes értékű edzésmunkát végzett a Lisszabonhoz közeli edzőközpontban. A 41 éves védő továbbra is elnyűhetetlennek látszik, ahogy Ronaldo is, aki több mint 20 éve, 2003 óta szerepel a portugál válogatottban, amelyben 206 meccsen lépett eddig pályára és 128 gólt lőtt.

A portugálok az Eb előtt még két felkészülési meccset játszanak: június 8-án a vb-bronzérmes horvátokkal, 11-én pedig azzal az Írországgal találkoznak, amelyik ellen éppen ma (kedden) lép pályára a magyar válogatott Dublinban.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről