Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A németországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe jutott angol válogatott egyik legnagyobb sztárja, Phil Foden megtörte a csendet azzal kapcsolatba, hogy miért utazott haza Angliába a hét elején.

Annak ellenére, hogy Anglia veretlenül bejutott a 2024-es Európa-bajnokság kieséses szakaszába, nem sikerült lenyűgöznie a szurkolókat és a kritikusokat. A csapat játékáról széles körben azt írták, hogy Anglia "unalmas és nagyon kiegyenlített meccset vívott" Szerbia, Dánia és Szlovénia ellen is, emiatt sokan elégedetlenségüket fejezték ki Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal szemben.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group C England v Slovenia
Phil Foden visszatért az angol válogatotthoz
Fotó: AFP

Hét közben még úgy tűnt, az angoloknak amiatt is izgulniuk kell, hogy az egyik legjobb játékosuk, Phil Foden hazautazott az Eb-ről. Az angol szövetség ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy a Manchester City támadója "nyomós családi ok" miatt távozott.

Megszületett a harmadik gyereke az angolok sztárfocistájának

Foden azóta vissza is tért a gelsenkircheni edzőtáborba, ahol pénteken már a vasárnapi Szlovákia elleni nyolcaddöntőre készülve együtt edzett a társaival. A 24 éves szélső a brit média érdeklődésére elárulta, hogy a „nyomós családi ok” mögött kisfia születése áll, ezért utazott haza a kontinenstornáról.

Az immáron háromszoros édesapa, Phil Foden és párja, Rebecca Cooke még áprilisban jelentette be, hogy ismét gyermeket várnak. A párnak már van két gyermeke, 2019-ben született Ronnie, aki a katari világbajnokságon a közösségi média sztárja lett, majd 2021-ben született a kislánya, True.

Az angol sajtó szerint a 24 éves játékosra pozitív hatással volt az örömhír, ugyanis remek hangulatban tért vissza Németországba, és bízik benne, hogy vasárnap ismét a kezdőben kap majd helyet Szlovákia ellen. Foden eddig mindhárom meccsén kezdett az angoloknak, a Manchester City szélsője minden meccsen a támadóhármas tagja volt eddig Gareth Southgate csapatában, de gólja és gólpassza sincs még a tornán. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről