Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A BBC írta meg az angol szövetségre hivatkozva, hogy az angol válogatott egyik legnagyobb sztárja visszautazott Angliába.

Phil Foden eddig mindhárom meccsén kezdett az angoloknak, a Manchester City szélsője minden meccsen a támadóhármas tagja volt eddig Gareth Southgate csapatában, de gólja és gólpassza sincs még a tornán.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group C Serbia v England
Phul Foden (jobbra) hazautazott az Európa-bajnokságról
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A szövetségtől kapott információkból csak annyi derült ki, hogy Phi Foden „nyomós családi ok” miatt távozott, a tervek szerint pedig csak időlegesen. Az angol válogatott legközelebb vasárnap lép pályára, egyelőre nem tudni ki ellen, a holland válogatott ellen vagy az E csoport harmadikja ellen.

Foden a hírek szerint harmadik gyermeke születése miatt utazott haza. A párja, Rebecca Cooke még áprilisban jelentette be, hogy gyermeket várnak. A fiúk, Ronnie öt, a lányuk, True két éves.

Foden eddig 37 alkalommal volt válogatott, az angol csapat öt ponttal megnyerte a csoportját, és a nyolcddöntőjét majd Gelsenkirchen játssza.

A Manchester Cityvel az előző szezonban triplázó játékos ebben az idényben is remekelt, 53 meccsen 27 gólja és 12 gólpassza volt, de sokak szerint Southgate nem a megfelelő poszton és szerkezetben használja a 24 éves játékost.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről