Vágólapra másolva!
Csütörtökön délután Frankfurtban rendezik meg az angol fociválogatott második meccsét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A dánok ellen készülő csapatot ezúttal 10-20 ezer szurkoló kíséri el, a szervezők pedig könyörögnek nekik, hogy egy valamit ne tegyenek meg.

Az angol fociválogatott csütörtökön 18 órakor Frankfurtban játssza második Eb-meccsét a dán válogatott ellen. Azok után, hogy az angolok a szerbek segítségével kicsit átalakították Gelsenkirchen belvárosát, valamint a világ "se**lyukának" titulálták a Ruhr-vidéki iparvárost, ezúttal minőségi helyszínen léphetnek pályára. A második legnagyobb német városban aligha lesz panaszuk a kocsmák alacsony számára, illetve az éjszakai közlekedés korlátozottságára.

foci-Eb, angol szurkolók,
Angol szurkolók a Szerbia elleni meccsen Gelsenkirchenben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Guardian beszámolója szerint már szerdán elkezdték feldíszíteni az európai üzleti élet központját, és, mint a 2006-os világbajnokságon, úgy ezúttal is az O'Reilly's nevű ír kocsma lesz a főhadiszállásuk. A szervezők 10 és 20 ezer közötti angol drukkert várnak, a 18 órakor kezdődő meccset pedig "veszélyes" kategóriába sorolták. Leginkább nem is attól tartanak, hogy a mindenkire veszélytelen dán drukkerekkel akaszkodnak össze, inkább az okoz riadalmat, hogy sok csapat szurkolói használják Európa egyik legnagyobb közlekedési csomópontját, hogy saját csapatuk meccsére utazzanak, és ebből lehet probléma. 

A gelsenkircheni rendőrség jelentése szerint egyébként a szerbek elleni meccs előtt és után az angol drukkerek 99,7%-a nagyon rendesen viselkedett.

A frankfurti szervezők az esetleges utcai balhékon kívül még valamitől tartanak. 2006-ban több angolt is őrizetbe kellett venni, miután a városhoz közeli Rajna folyóba ugráltak hidakról. Most a Németország-szerte tapasztalható heves esőzések miatt minden folyón áradás van, így nyomatékosan kérik a drukkereket, hogy saját biztonságuk érdekében ne ugráljanak a Frankfurtot kettészelő Majnába.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről