Élő közvetítés
Svájc
ÉLŐ
Olaszország
Vágólapra másolva!
Az UEFA és a stuttgarti rendőrség kiemelt kockázatúnak minősítette a labdarúgó Európa-bajnokság szerda esti Németország-Magyarország mérkőzését. A németek már előre prejudikálnak és homofóbnak nevezik a magyarokat.

Amint az várható volt, fokozott biztonsági előkészületek közepette zajlanak az események Stuttgartban, ahol szerdán este 18 órakor játszik egymással Magyarország és Németország válogatottja a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Euro 2024 - Set-up for public viewing in Stuttgart
A stuttgarti rendőrség nagy erőkkel készül a szerda esti meccsre
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP 

Az UEFA és a helyi rendőrség, valamint az Eb biztonsági szolgálata kiemelt kockázatúnak minősítette a meccset. Összesen 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot a stadion körül.

A rendőrség közölte, hogy a szurkolói csoportokat el kell választani egymástól. A stuttgarti hatóságok szerint nagy a veszélye annak, hogy a német és magyar drukkerek a mérkőzés előtt összeverekednek.

 Az esetleges rendbontásokat határozottan és nagy erőkkel fogjuk megállítani -

 hangzik a rendőrség közleménye. Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere azt mondta, hogy külön felkészültek a magyar szurkolók fogadására. A városban 15-20 ezer magyar drukker jelenlétével számolnak.

A belvárosból a stadionba tartó szurkolói felvonulások szakaszosan indulnak majd – ismertette a rendőrség. Míg a magyar szurkolók a Mittlerer Schlossgartenből indulnak, addig a német szurkolók a mintegy két kilométerre lévő Stadtgartenben kezdik meg a vonulást. Ha a szétválasztás ellenére összetűzések alakulnának ki,

 a rendőrség határozottan és nagy erőkkel lép majd közbe, 

hogy gyorsan és hatékonyan tudjon beavatkozni – áll a közleményben.

Exercise of an operational situation for the European Football Championship
A stuttgarti rendőrök balhé esetén kemény fellépést ígérnek
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP 

A rendőrségi közlemény arra is emlékeztetett, hogy a két csapat a 2021-es Eb-n, Münchenben már találkozott egymással. Azt írják, hogy akkor a magyarok közül jó néhányan homofób transzparensekkel vonultak fel. Ezeket a magyar szurkolókat radikálisnak nevezi a közlemény.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről