Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A skótok ellen győztes gólt szerző Csoboth Kevin édesapja, Csoboth Róbert játékosként tagja volt a 40 évvel ezelőtt ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő magyar válogatottnak, de fia találatát látva nem bírt az érzelmeivel és elsírta magát örömében.

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este minden idők egyik legdrámaibb Európa-bajnoki mérkőzését nyerte meg a skót csapat ellen. Marco Rossi együttese Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával diadalmaskodott, ezzel a magyar válogatott életben tartotta továbbjutási esélyeit a németországi kontinensviadalon. A találkozó után az Újpest támadójának édesapja, Csoboth Róbert a Nemzeti Sport megkeresésére elárulta, mi játszódott le benne, amikor fia betalált az utolsó percekben.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevin élete első gólját lőtte a magyar válogatottban
Fotó: AFP

"Amikor az első helyzeténél a kapufára lőtte a labdát, nem hittem el, hogy nincs egy kis szerencséje. Régen lelkileg megtörték az ilyen szituációk, amikor kihagyott egy gólhelyzetet. Most viszont ment tovább, mintha mi sem történt volna, és a gólnál higgadt tudott maradni" - kezdte Csoboth Róbert, aki pályafutása alatt a Pécsi MFC csapatában 79 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, sőt három évig az ausztrál Adelaide Cityben légióskodott.

1984-ben ifi Európa-bajnoki címet szerző Csoboth Róbert azt is elárulta, hogy a Svájc és a Németország elleni találkozókat élőben nézték végig Kölnben és Stuttgartban, de a Skócia elleni mérkőzést babonából kihagyták, mivel "Kevin akkor rúgta a hét gólját is az Újpestben, amikor nem voltunk kinn a meccsén."

Csoboth Kevin édesapja is elsírta magát

Csoboth Kevin közvetlenül a lefújás után felhívta a szüleit, és a boldog édesapa egyből észrevette, hogy a fia vélhetően a sokkhatás miatt nagyon visszafogott volt.

Ő sem fogta fel mindazt, ami történt. Felhívott, és csak ennyit kérdezett: »Apa, örültök?« Az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat.”

 - mondta a büszke édesapa.

"Kevin ötéves kora óta játszik, és ezzel a góllal koronázta meg azt a menedzselést és támogatást, amivel a kezdetektől segítettük őt. Ezért a mai estéért megérte tizenkilenc évet dolgozni. Nagyon büszkék vagyunk!"

A magyar válogatott csodagyőzelme után előkerült egy kép abból az időszakból, amikor Csoboth Kevin és Szoboszlai Dominik még csapattársak voltak a Főnix Goldban. Ezzel kapcsolatban Csoboth édesapja csak annyit fűzött hozzá:

"Hihetetlen, hogy most ugyanúgy együtt örülhettek egy gólnak Szoboszlai Dominikkal, már a válogatottban, mint tizenkét évvel ezelőtt a Főnixben". 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről