Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Egy svájci honlapnak idézte a Vfb Stuttgart csapatorvosát, aki az elsők között érkezett a pályára, amikor Varga Barnabás a skótok elleni Európa-bajnoki meccsen a skót kapussal ütközött, majd eszméletlenül terült el a földön.

Varga Barnabás balesetéről már szinte mindent megírtunk, ebben a cikkben hosszabban végigkövettük az eseményeket, most viszont egy svájci honlap idézi a a pályán segédkező egyik orvost. Az elmondások szerint a stadionban nagyon hasonló volt a hangulat, mint Christian Eriksen esetében, de szerencsére nem volt szükség újraélesztésre.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Varga Barnabást leplekkel takarták el
Fotó: AFP/Damien Meyer

Dr. Raymond Best, a VfB Stuttgart csapatorvosa is ott volt a pályán, amikor segédkezni kellett, ő mesélte el hogy élte meg a dolgokat. Mindössze 15 másodperc telt el, a magyar válogatott csapatorvosa máris a pályán volt, nem sokkal később pedig egy X-et mutatott a kezeivel, ezzel is arra utalva, hogy mennyire súlyos a helyzet.

„Amikor megérkeztünk, először a legfontosabb életfunkciókat ellenőriztük, mint a szív, légzés, keringés. Ilyenkor a legfontosabb, hogy ebből a szempontból van-e szükség valamilyen segítségre. Szerencsére ebből a szempontból minden rendben volt, Varga magánál volt és reagált, a lábait is tudta valamennyire mozgatni” – mondta az orvos, aki elmondta, miután kiderült, hogy a játékos nincs közvetlen életveszélyben, a fejét és a gerincét ellenőrizték.

„Amikor a vizsgálatokat befejeztük, egy speciális hordágyon levittük a pályáról, majd a magyar orvos vette át az irányítást, így mindenkinek egyszerűbb volt a kommunikáció” – mondta Best.

Később azonnal kórházba vitték Varga Barnabást, ahol újabb vizsgálatok jöttek.

„Miután stabilizáltuk az állapotát, jöhettek a képalkotó vizsgálatok, és a diagnózis felállítása a kórházban, eltört az arccsontja és agyrázkódása is volt” – mondta Best, aki a több panasz ellenére azt mondta, remek volt az együttműködés a magyar orvosokkal, meg is ölelgették egymást a történtek után.

Varga Barnabás azóta már otthon van és ott folytatja a lábadozást, pár szóban nyilatkozott is.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről