Vágólapra másolva!
Több tízezer angol szurkoló érkezik Berlinbe vasárnap, a labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjére.

Vasárnap Anglia története első aranyérmét szerezheti Európa-bajnokságokon, a spanyol válogatott elleni berlini Eb-finálé megnyerésével egyben 58 éve a legnagyobb sikerét érhetné el Gareth Southgate együttese.

Euro 2024, Berlin, Eb, angol, szurkolók
Már Berlinben vannak az Eb-döntőre készülő angol szurkolók
Fotó: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Dortmundot, Düsseldorfot, Frankfurtot és Kölnt már megjárt angol szurkolók ezrei-tízezrei már megérkeztek Berlinbe, az Eb-döntőnek otthont adó városba, és leginkább a Gary Lineker által betiltott "A futball hazatér!" kifejezést kiáltozzák.

Van azonban ennél cifrább rigmus is, aminek a tárgya Gibraltár. Az angolok szerint a spanyolok b***szhatják, mert Gibraltár az övék – idézte az alábbi felvétel szavait a Magyar Nemzet, amely több berlini felvételt is összegyűjtött, amely az angolok által teremtett egyre jobb hangulatról árulkodnak.

A németországi Európa-bajnokságon a Spanyolország-Anglia döntőt vasárnap 21 órától rendezik Berlinben, a meccset az Origo Sporton élőben követheti.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről