Vágólapra másolva!
A spanyol futball megérdemelne egy aranylabdás játékost a friss Európa-bajnok Rodri szerint.

A spanyolok vasárnap Anglia 2-1-es legyőzésével lettek a földrész legjobbjai, a németországi Eb-n pedig mind a hét összecsapásukat megnyerték. A spanyol szövetségi kapitány, Luis de la Fuente szerint az Eb legjobb játékosának, Rodrinak kellene nyernie az aranylabdát, mert véleménye szerint ő legjobb játékos jelenleg a világon. Rodri ugyan magát nem nevezte az esélyesek közé, de leszögezte, hogy elégedett lenne, ha valamelyik honfitársa kapná meg a legrangosabb egyéni elismerést.

Euro 2024: Spain - England
Rodri örülne, ha spanyol játékos kapná az aranylabdát
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Őszinte leszek! Szeretném, ha egy spanyol nyerné meg, és nem érdekel, hogy ki. Nagyon jó lenne"

 - jelentette ki a Manchester City 28 éves középpályása, akit a vasárnap zárult kontinenstorna legjobbjának választottak - számolt be róla az MTI.

Arra a kérdésre, hogy magát mennyire tartaná esélyesnek a díjra, Rodri elmondta: "az értékelést valaki másnak kell elvégeznie, ugyanakkor arra nagyon büszke vagyok, amit csinálok és elismerik. A Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Dani Carvajal is megérdemelné az elismerést."

Az Aranylabdát a spanyol bajnokságban szereplő játékosok uralják, ám a világ legjobb játékosának járó díjat egyetlen spanyol sem nyerte el 1960 óta, akkor a barcelonai Luis Suarez volt a kitüntetett, pedig a spanyol "aranygeneráció" 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert a mostani siker előtt.

A nemzetközi sportlapok és a fogadóirodák szerint jelenleg a Real Madrid brazil támadója, Vinícius Junior a favorit az aranylabdára, mögötte Rodri, Jude Bellingham, Dani Carvajal, Lamine Yamal és az argentin válogatottal Copa Américát nyerő Lautaro Martinez még az az öt futballista, akiknek a legnagyobb esélye van a címre.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről