Vágólapra másolva!
José Mourinho, a török élvonalban szereplő Fenerbahce portugál vezetőedzője egy interjúban arról beszélt, melyik csapat nyűgözte le eddig a leginkább a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A németországi labdarúgó Európa-bajnokság a véghajrához ért, ugyanis már csak négy csapat van versenyben. A keddi, müncheni elődöntőben a gólerős spanyol válogatott a tornán meglehetősen biztonsági játékra törekedő francia csapattal találkozik, míg szerdán a hollandok és a sokat kritizált angol válogatott mérkőzik meg a fináléba kerülésért.

Fenerbahce pre-season training camp in Austria
José Mourinho már javában készül a Fenerbahcéval az új szezonra, de az Eb-t is figyelemmel kíséri
Fotó: Anadolu via AFP

Az Eb előtt José Mourinho úgy fogalmazott, hogy Portugália, Anglia és Franciaország a legesélyesebb a végső győzelemre, majd a házigazda Németországot és Spanyolországot nevezte meg favoritnak. A portugál edző azon tippje, miszerint nem lesz címvédés az Eb-n, bejött, ugyanis az olasz válogatott már a nyolcaddöntőben búcsúzott, ráadásul a legjobb négy között ott van három csapat is, amelyről előzetesen úgy gondolta, hogy felérhet a csúcsra a németországi kontinenstornán. A Romától év elején kirúgott, jelenleg a török Fenerbahcét irányító tréner a franciák elleni negyeddöntőben búcsúzó Portugália Eb-szerepléséről is beszélt.

"Mindig frusztráló, amikor úgy érzed, hogy lehetett volna jobban is csinálni. A játékoskeret minőségét tekintve rendkívül nagy a potenciál ebben a csapatban" – utalt Mourinho a portugál válogatottra. 

"Portugália nem volt fantasztikus, annak ellenére, hogy bejutott a negyeddöntőbe. Ennél sokkal többet vártunk"

 – mondta a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes tréner, aki elárult, hogy már az Eb előtt is rossz érzései voltak, amikor a helyszínen nézte végig a horvátok elleni felkészülési meccset.

"A torna során a portugál válogatott szépen haladt előre, de egyáltalán nem volt meggyőző, nem volt javulás a játékban” – mondta a SportTV-nek a Porto, a Chelsea, a Real Madrid, az Inter és a Manchester United korábbi edzője.

Mourinho szerint a spanyol válogatott a foci-Eb meglepetéscsapata
Fotó: AFP

Mourinho azt is elárulta, hogy csupán egyetlen csapat tudta meglepni ez idáig az Eb-n, és ez alapján a legjobb benyomást a spanyol válogatott keltette számára.

"Nem jártam messze a valóságtól, amikor azt mondtam, hogy Portugália, Franciaország és Anglia a favorit. Közülük ketten is ott vannak az elődöntőben. Ugyanakkor 

a legnagyobb meglepetés számomra Spanyolország okozta. Gyakorlatilag egy új csapat, elnézve, hogy milyen fejlődésen ment át a torna kezdete óta. Szerintem a spanyol csapat játszotta eddig a legszebb és legjobb futballt az Európa-bajnokság során"

 – fogalmazott Mourinho.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről