A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Rémisztő jelenet játszódott le a japán labdarúgó élvonal 27. fordulójában rendezett Tokyo FC - Verdy Kawasaki bajnoki mérkőzésen, amikor a találkozó hajrájában a vendégek egyik játékosa egy irtózatos erejű lövéssel közelről fejbe találta a hazaiak védőjét. Óriási szerencse volt, hogy szó szerint pillanatokon belül érkezett a segítség.

Nem esett gól, mégis emlékezetes mérkőzése lett a Tokyo FC és a vendég Verdy Kawasaik összecsapása a J1 League-ben, a japán foci élvonalában. Mégpedig egy majdnem bekövetkezett tragédia miatt.

A 81. percben a vendégek vezettek támadást, amikor Szomeno Icuki mintegy 25 méterről lövésre szánte el magát. Az elemi erővel meglőtt labda azonban a blokkolni igyekvő Maszato Morisigét találta fejbe, aki azonnal ájultan esett össze. 

A 37 éves, 41-szeres japán válogatott védő óriási szerencséjére - amint az a felvételen is látszik - a játékvezető azonnal megállította a mérkőzést, és szó szerint másodperceken belül ott voltak az egészségügyi stáb tagjai a játékos mellett, majd pillanatokkal később a hordágy is megérkezett. A villámgyors ellátásnak köszönhetően úgy néz ki, hogy a rutinos védő "megúszta" egy agyrázkódással az esetet, és a meccs után nem sokkal már a kórházi ágyáról tudatta mindenkivel, hogy jól van, egyúttal köszönetet mondott mindenkinek a gyors és profi ellátásért.

Ezzel szemben a foci-Eb-n...

Hasonló példáért nem kell messzire mennünk, elég, ha a nyári foci-Eb Magyarország-Skócia csoportmeccsen Varga Barnabással történtekre gondolunk. Csakhogy a két eset között a különbség ég és föld! Amikor a magyar válogatott csatárát arcon könyökölte a skót kapus, és ájultan terült el a földön, mindenki rögtön látta, hogy a nagy a baj kivéve a bírót és a pálya mellett bámészkodó német egészségügyi stábot. A szervezőknek fontosabb volt lepedőkkel bohóckodniuk a sérült játékos körül, utóbbiaknak pedig óráknak tűnő másodpercekig integettek a játékosok, hogy siessenek, és, ha Szoboszlai Dominik nem ragadja meg a hordágyat, talán még mindig a stuttgarti stadion gyepén bandukolnának.

Euro 2024: Scotland - Hungary
Szoboszlai Dominik (balról) erélyes fellépése kellett, hogy némi sietségre sarkallja a ráérős német mentősöket
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Varga Barnabást aztán műteni kellett hiszen több helyen is eltört az arccsontja, az előző idény NB I-es gólkirálya azonban már visszatért a pályára, méghozzá éppen a szombaton, az Újpest elleni rangadón.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!