Vágólapra másolva!
A labdarúgó Argentin Kupa negyeddöntőjében a Boca Juniors büntetőpárbaj után jutott tovább a Gimnasia ellen. A meccs során a két csapat szurkolói között botrányos tömegverekedés tört ki, amit a legendás futballista, Juan Roman Riquelme próbált megakadályozni a lelátón.

A két csapat szurkolótábora nem először csapott össze durván egymással, a 2022-es balhéjuk során egy drukker az életét vesztette. Ezúttal ehhez hasonló tragédia nem történt, ám 1-0-s Boca-vezetésnél a szurkolók összetűztek a lelátón a rosariói Marcelo Bielsa Stadionban. A hazaiak szektorából székeket dobáltak át az ultrák az ellenfél drukkereihez, majd a mérkőzést félbe kellett szakítani, mert a balhét okozó huligánok próbálták lebontani a kordonokat, a rendőrök pedig könnygázt vetettek be, hogy megfékezzék a zendülést. 

A Boca Juniors elnöke, a játékosként 51-szeres argentin válogatott Juan Roman Riquelme az igazgatótanács tagjaival, Chicho Sernával, Raul Cascinivel és Marcelo Delgadoval együtt ott termett a lelátón, hogy jobb belátásra bírja az őrjöngő szurkolókat. 

A felvételek rögzítették, amint az egykori klasszis középpályás a Boca ultráinak könyörög, hogy hagyják abba a verekedést, 

majd az egyikőjük meg is öleli Riquelmét, aki végül elérte célját, mert idővel a hazai drukkerek lecsillapodtak és a helyükre vonultak.

A közösségi médiában a rajongók méltatták a klublegendát, kiemelve, hogy soha nem láttak még egyetlen klubelnököt sem ilyen módon közbelépni és egy tömegverekedést így szétoszlatni.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!