Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a Liverpool az Arsenal otthonába látogat. A vendégek kezdőcsapatában nincs ott Szoboszlai Dominik.

Magyar idő szerint vasárnap 17:30-kor veszi kezdetét a Premier League 9. fordulójának rangadója: a tavalyi ezüstérmes Arsenal Londonban fogadja a legutóbb harmadik Liverpool csapatát. A Vörösök egy győzelemmel visszavennék a vezetést az angol bajnokság tabelláján a szombaton három pontot szerző Manchester Citytől, az Ágyúsok ugyanakkor egy sikerrel egyetlen pontra megközelítenék Arne Slot együttesét. A mérkőzés előtt mindkét vezetőedző kijelölte a kezdőcsapatát, így eldőlt, hogy Arne Slot döntése értelmében a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik nem a pályán kezdi el a találkozót – eddig csak a Crystal Palace elleni bajnokin volt ilyen az idei Premier League-ben.

Szoboszlai Dominik, Liverpool, Arsenal, Kai Havertz
A kispadon kezdő Szoboszlai Dominik és Kai Havertz ismét összecsaphat a Liverpool és az Arsenal meccsén
Fotó: Charly TRIBALLEAU / AFP

Szoboszlai Dominik nem a pályán kezd - íme, a Liverpool kezdőcsapata az Arsenal elleni Premier League-rangadón:

Kelleher – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Mac Allister, Gravenberch, Jones – Szalah, Núnez, Díaz. 

Az előző szezonban a bajnokságban Liverpoolban 1-1-re végeztek a csapatok, Londonban pedig 3-1-re győzött az Arsenal – az FA Kupában ugyanakkor a Liverpool 2-0-ra győzni tudott idegenben. Szoboszlai akkor a hazai bajnokit végigjátszotta, a másik két meccset viszont sérülés miatt kihagyta, így először léphet pályára az Arsenal stadionjában, ha csereként beáll. A londoni szurkolók az elmúlt hetekben elég sokat foglalkoztak Szoboszlaival, miután a Liverpool Nottingham Forest elleni, eddigi egyetlen bajnoki veresége után egy elmaradt piros lapot reklamáltak neki

A két csapatnak ez lesz a 195. egymás elleni bajnokija, az örökmérleg 65 Arsenal-győzelem és 52 döntetlen mellett 77 Liverpool-siker. A meccs 17.30-kor kezdődik az Emiratesben, a találkozót mindkét csapat úgy várja, hogy a szezonban eddig egyetlen vereséget szenvedett el.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!