Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC hétfőn jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Mészöly Géza idény végén lejáró szerződését, így a februárban kinevezett szakember távozott a lila-fehér csapattól. Az 57 éves edző elmondta, hogy mindenki le akarta beszélni arról, hogy elfogadja az felkérést, mert csak megégni lehet vele, de szereti annyira az klubot, hogy ez nem lehetett szempont.

Mészöly Géza korábban már két időszakban is volt az Újpest edzője. 2004 februárja és 2006 júniusa között dolgozott először Újpesten, ez alatt két ezüstérmet nyert a IV. kerületi csapattal. Mészöly második újpesti korszaka 2010 áprilisa és 2011 augusztusa közé esett, a második szerepvállalása azonban korántsem volt sikeres, de ez sem tartotta vissza attól, hogy harmadszor is elvállalja a feladatot. 

„Kettős érzések kavarognak bennem, nyilván szomorú vagyok, hogy nem folytathatom ezt a februárban megkezdett kalandot, mely már a harmadik kinevezésem volt Újpesten – erre egyébként nagyon büszke vagyok –, de nagyon örülök, hogy megtörtént ez a pár hónap. 

Mindenki le akart beszélni arról, hogy elfogadjam ezt a felkérést, mert csak megégni lehet vele, de szeretem annyira az Újpestet, hogy ez nem lehetett szempont. Segíteni hívtak, ilyenkor jönni kell

– nyilatkozta az Újpest honlapjának a távozó Mészöly Géza, aki hangsúlyozta, hogy elmondhatatlanul hálás a szurkolóknak azért a fogadtatásért, amit a visszatérésekor kapott. 

Mészöly Géza, Újpest
Mészöly Géza nem tett csodát, de bent tartotta az Újpestet
Fotó: ujpestfc.hu

„Most is libabőrös leszek attól, ha eszembe jut az az áradat, amit szeretetből, tiszteletből kaptam tőlük. 

Tényleg hihetetlen élmény, és nem tudom elégszer megköszönni azt a támogatást, ami nélkül az Újpest nem az lenne, ami. És lehet, voltak súrlódások, de a legjobb házasságban is vannak, a lényeg, a kölcsönös tisztelet azonban mindig megvolt, és remélem, ez örökre így is marad

 – folytatta az 57 éves szakember, akinek a legszebb emléke a tavaszi szezonból a Diósgyőr felett aratott 7-0-s győzelem, amellyel az Újpest bebiztosította az NB I-es tagságát. 

Mészöly Géza kiemelte, hogy a bennmaradás kiharcolása nem csak az ő, hanem az egész szakmai stáb érdeme, a jövőjéről pedig annyit árult el, hogy biztosan nem távolodik el a labdarúgástól. 

„Mindenképpen a futball környékén maradok, nem fogok eltávolodni, edző vagyok, ez a hivatásom. Az Újpestnek pedig bármikor, bármiben segítek, ha szólnak, ahogy eddig sem, úgy most sem fogok hezitálni, ha erről van szó. Nagyon köszönöm azt a korrektséget és támogatást, amit az Újpest FC vezetőségétől, Benczédi Balázstól és Ratatics Pétertől kaptam az elmúlt hónapokban.

 Tényleg látom, hogy jó kezekbe került a Klub, éjt nappallá téve dolgozik most is mindenki, hogy az elmúlt évek eredménytelensége ne történhessen meg újra, ha számítanak bármiben rám, én itt leszek

 – tette hozzá Mészöly Géza. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről