Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Napra pontosan öt évvel ezelőtt, 2019. május 30-án norvég válogatott 12-0-ra verte Honduras csapatát a 20 éven aluliak lengyelországi labdarúgó-világbajnokságán. A meccsen egy Erling Haaland nevű, akkor még csak hatalmas tehetségnek tartott focista kilenc gólig jutott. Azóta már tudjuk, ez nem a véletlen műve volt, és a norvég támadó a világ legnagyobb sztárjai közé emelkedett.

A lublini mérkőzésen Erling Haaland kilencszer talált az ellenfél kapujába, így már ekkor vezette a góllövőlistát a háromgólos kolumbiai Cucho és a szintén három találatot szerző szenegáli Amadou Sagna előtt.

Erling Haaland
Erling Haaland kilenc gólt szerzett Honduras ellen
Fotó: AFP

Haaland már 18 évesen is megállíthatatlan volt

Az RB Salzburg akkor 18 éves támadója 

négyszer volt eredményes a félidő előtt, majd újabb öt találatot szerzett, ezzel megdöntötte a korábbi gólrekordot az U20-as labdarúgó-világbajnokságon. 

Ráadásul a 12-0-s győzelem egyben a legnagyobb győzelmet is jelenti az U20-as világbajnokságok történetében, lekörözve azt a brazilok 10-0-s sikerét Belgium ellen.

Haalandnak a meccs után még viccelődött is egy picit: 

"Kicsit idegesít, hogy nem szereztem gólt az utolsó helyzetemből meccsen. Le kell ülnöm és gondolkodnom kell egy kicsit, és akkor talán rájövök, mi történt" - mondta a norvég támadó.

Azóta már tudjuk, közel sem az RB Salzburg volt a végállomás a 23 éves norvég támadó számára, aki a Dortmund érintésével került a Manchester Citybe. Az angol klubbal többek között már Bajnokok Ligáját, klub-vb-t, FA-kupát is nyert, kétszer pedig a Premier League-ben is feljutott a csúcsra.

Mindent egy helyen az Eb-ről