Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Gary Lineker karrierje során három idényt töltött az FC Barcelona csapatában, a szombati Bajnokok Ligája-döntőben mégis a katalánok legnagyobb riválisának, a Real Madridnak szurkolt. Ennek oka pedig nem más, mint a Borussia Dortmund új támogatója.

"Életemben először fogok a Real Madridnak szurkolni egy Bajnokok Ligája-döntőben" - írta ki váratlanul közösségi oldalán a Gary Lineker.

Az angol futball legendás csatára, az 1986-os világbajnokság gólkirálya, aki karrierje során 1986 és 1989 között három idény töltött az FC Barcelonában nem véletlenül döntött így, és talán még a katalán sztárcsapat drukkereit sem haragította magára.

A közügyekben gyakran megnyilvánuló, jelenleg tévés szakértőként dolgozó, a mai napig roppant népszerű egykori csatár azért lett hirtelen Real Madrid-drukker, mert a napokban híre ment, hogy a Borussia Dortmund három évre szóló szerződést kötött a legnagyobb német fegyvergyárral, a Rheinmetall-lal. A BVB-t rengetegen támadták valóban vitatható lépése miatt, többen is nyíltan elfordultak a klubtól vagy számon kérték a vezetőséget, de a közel 9 millió X- (korábban Twitter) követővel rendelkező Lineker BL-döntő előtti megnyilvánulása is hangos kiállás a rossz választással szemben.

Igaz, a Lineker bejegyzése alatt kommentelők felhívták rá a figyelmet, hogy a csatár szép fizetést vesz fel az ITV-től, amit az emberi jogokat nem igazán tiszteletben tartó katari állam finanszíroz.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről