Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A francia fociválogatott a D csoport utolsó fordulójában 1-1-es döntetlent játszott az eddigi egyetlen biztos kiesővel, Lengyelországgal, így lemaradtak a csoport első helyéről, amit Ausztria szerzett meg.

A D csoportban a tulajdonképpen már biztosan továbbjutó franciák (4 pontjuk van) az Eb első kiesőjével, a lengyelekkel játszottak Dortmundban. A két csapat ennek ellenére komolyan vette a mérkőzést, a franciák kezdőjébe az eddig nem játszók közül csak a Paris Saint-Germain szélsője, Bradley Barcola került be, 

vele együtt pedig ismét ott volt a pályán elegáns fekete maszkjában az osztrákok elleni meccsen orrtörést szenvedő Kylian Mbappe.

 A lengyeleknél a pályán volt Robert Lewandowski, míg az első két csoportmeccsen kimondottan jól játszó Adam Buksa csak a kispadon kezdett.

Első félidő

Az első igazán komoly helyzetre jó tíz percet kellett várni, akkor Dembélé egy gyönyörű átvétellel csapta be Kiwiort, középre adott labdáját Theo Hernandez lőhette kapura, de a Woyciech Szczesny helyét a kapuban átvevő Lukasz Skorupski lábban védett egy nagyot. Azt azért túlzás lett volna állítani, hogy vért ittak a csapatok, a szórványos lengyel próbálkozásokra a franciák hol villámgyors kontrákkal, hol pedig nyomasztó mezőnyfölénnyel válaszoltak.

A válogatottba visszatérő N'Golo Kantén legalább két gólt ígérő támadás akadt el, és, ha a 34. percben Robert Lewandowski csak egy picivel pontosabb, akkor hiába nyújtózott volna Mike Maignan, vezethettek volna a lengyelek.

Második félidő

A második félidőben ott folytatódott a meccs, ahol az elsőben abbamaradt, a franciák támadtak, és az 56. percben Kiwior rúgta fel a 16-oson belül Dembélét, a jogos büntetőt pedig Kylian Mbappé váltotta gólra.

Euro 2024: France - Poland, Kylian Mbappé
Kylian Mbappé nem játszott jól, de azért csak lőtt egy gólt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A franciák ezt követően eldönthették volna a mérkőzést, de a koncentrációnak nyoma sem volt a játékukban, sorra könnyelműsködték el a helyzeteket, aminek a 79. percben megitták a levét. Upamecano rúgott bele Swiderski sarkába, a videobíró azonnal nézte az esetet, az első játékmegállás után pedig Guida kiment a kis tévéjéhez, megnézte az esetet és megadta a nyilvánvaló büntetőt.

Amit Lewandowski rúgott, hosszas, röhejes toporgása után Maignan kivédte a lövést, de a bíró újrarúgatta, mondván a francia kapus idő előtt elmozdult, másodszor pedig, ha szűken is, de már belőtte a lengyel gólgép (1-1).

Az utolsó negyedórát megnyomták a franciák, egy kapufáig el is jutottak, de ez igazából már csak erőlködés volt, maradt a döntetlen. Mindez azt jelenti, hogy maradt a döntetlen, a lengyelek sem mennek haza pont nélkül, és miután a csoport másik meccsén Ausztria 3-2-re legyőzte Hollandiát, az osztrák lettek a csoportelsők, a franciák a másodikok, a hollandok pedig harmadikként jutottak tovább a nyolcaddöntőbe. 

Eredmény, D csoport, 3. forduló:
Franciaország-Lengyelország 1-1 (1-0)
Dortmund, BVB Aréna, 75 ezer néző, v.: M. Guida (olasz)
gól: Mbappé 56. (11-esből), ill. Lewandowski 79. (11-esből)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről