Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A csehek elleni Európa-bajnoki meccsen megdöntötte Király Gábor rekordját a portugál válogatott védője, Pepe.

Az eddigi korrekorder az Európa-bajnokságok történetében Király Gábor volt, aki a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a belgák elleni meccsen 40 évesen és 86 naposan lépett pályára a nyolcaddöntőben. Ezt a rekordot adta át a múltnak a csehek ellen Pepe, aki 41 évesen és 113 naposan játszott, ami azért is hatalmas bravúr, mert egy mezőnyjátékosról van szó, és általában azt szokhattuk meg, hogy ennyi idősen már inkább csak a kapusok azok, akik tartják még a frontot.

Király Gábor nem volt irigy a rekordra, szimpatikusan, szinte azonnal gratulált Pepének a közösségi oldalán. A kapus ráadásul egy közös képpel tudta köszönteni az új éllovast, hiszen a 201-os Európa-bajnokságon egy csoportban volt a két csapat, amikor egy máig emlékezetes 3-3-as döntetlent játszottunk a későbbi Európa-bajnokkal, ráadásul a csoportot akkor meg is nyertük.

 

Pepe egyébként Brazíliában született, 24 évesen debütált a portugál csapatban, amikor még a brazil Luiz Felipe Scolari volt a válogatott szövetségi kapitánya még 2007 novemberében, amikor a kőkemény hátvéd még a Real Madrid focistája volt. Azóta 138 meccsen lépett pályára a portugál csapatban, nyolc gólt szerzett ezeken a meccseken. Egyszer kapott piros lapot a válogatottban, még a 2014-es világbajnokságon a németek ellen.

Pepének ez az ötödik Európa-bajnoksága, ebben csak a csapattársa, Cristiano Ronaldo előzi meg, akinek a németországi már a hatodik Eb-je. A 39 éves portugál, aki már Szaúd-Arábiában, az al-Nasszr csapatában focizik, a hazai rendezésű, 2004-es tornán debütált és ő lett az első focista, aki hat Eb-n is pályára léphetett.

A portugálok fordulatos meccsen nyertek a csehek ellen, ezzel nagy lépés tettek a csoport megnyerése és a továbbjutás felé az Európa-bajnokságon.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről