Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Szerdán este hat órától a magyar labdarúgó-válogatott a házigazda német csapattal játszik sorsdöntő mérkőzést az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A találkozó előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány idiótának nevezte azokat, akik a válogatott támadójáról, Ádám Martinról gyártanak mémeket. Nem mellesleg a sajtótájékoztatón olyan történt, amire nagyon rég volt példa: egyszer sem került szóba Szoboszlai Dominik. Az Origo Eb-podcastműsorában az Ádám Martin jelenségről, a kezdőcsapatot érintő változásokról és a németek elleni esélyekről beszélgetett a Mediaworks három helyszíni tudósítója, Göbölyös András, az Origo Sport újságírója, Szabó Tamás, a Bors munkatársa és Szalay Attila, a Magyar Nemzeti újságírója.

Ádám Martin a Svájc elleni Eb-meccs után óriási népszerűségre tett szert. A 22-szeres válogatott támadót nemcsak felfedezte magának az internet népe, de a nemzetközi sajtó is dicsérte a svájciak elleni Eb-meccs után.

Hozzám is visszajutnak ezek a mémek, jókat röhögök egy-kettőn. Így születettem, ilyen testalkatom van. Persze, azt nem állítom, hogy ekkora voltam, amikor megszülettem. 

De van egy alapadottságom, egy fizimiskám. Ezen változtatni nem tudok, ilyen a genetikám” – mondta Ádám Martin a mémekkel kapcsolatban, és megjegyezte azt is, hogy ha a németeknek győztes gólt lő, az nem azért lesz, mert a mémek felpaprikázták. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Hungary v Switzerland
Ádám Martin folyamatosan a címlapokon szerepel
Fotó: AFP

Amikor Ádám Martin ezt nyilatkozta, a mosolya nem igazán tűnt őszintének, a németek elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón pedig Marco Rossi szövetségi kapitány is beleállt a mémgyárosokba. 

Sok idióta ül a billentyűzet mögött, de ezt nem tudjuk befolyásolni. Ez része az egész futballnak. Azonban, amikor megsértik a játékosokat, az tiszteletlenség. Rendkívül kellemetlen, ami vele történt. 

Az ő teste és felépítése olyan, amilyen. Remélem, hogy gólt lő az Eb,-n, az nagy megelégedettséggel töltene el. Martin kivételes srác, minden szempontból” – reagált dühösen a szövetségi kapitány, aki arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a németek elleni kezdőcsapatban két-három változtatást tervez.

Ádám Martin sztárrá válása mellett beszélgettünk Marco Rossi reakciójáról, a németek elleni esélyekről és arról, hogy vajon a csapat javára válhat-e, hogy az Ádám Martin körüli hisztéria teljesen elvonta a figyelmet a csapatkapitány Szoboszlai Dominikról. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről