Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A magyar csapattal azonos Eb-csoportban szereplő svájci labdarúgó-válogatottnál óriási felháborodást keltett, hogy a nemzeti együttest borzalmas körülmények fogadták Németországban. A svájciak három nappal a magyarok elleni nyitómeccsük előtt továbbra is elégedetlenek, és még mindig nem találták meg a végleges megoldást arra, hol készüljenek fel az Európa-bajnokság mérkőzéseire.

Murat Yakin szövetségi kapitány együttese a stuttgarti Waldau Stadionban, a negyedosztályú Stuttgarter Kickers otthonában tartott edzést hétfőn, ám a pálya minőségével egyáltalán nem voltak elégedettek a svájciak. "Nem vagyunk elégedettek a hellyel. Igen, csalódottak vagyunk. 

Nem edzhetünk ilyen pályán. Feldühít bennünket, hogy ilyen nagy volt a sérülésveszély a játékosok számára" -

nyilatkozta dühöngve a svájci válogatott szakmai igazgatója, Pierluigi Tami, aki szerint a focipályán vannak egyenetlenségek, a fű egyes helyeken különböző hosszúságú, és látszik, hogy festéket adtak a gyephez, hogy a barna foltok ne látszódjanak.

svájci fociválogatott
Nem a megfelelő körülmények fogadták a svájci fociválogatottat
Fotó: AFP (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Továbbra is elégedetlenek a svájciak

A svájciak egyébként nem teljesen értik, mindez hogyan fordulhatott elő és miért nem kerestek alternatív helyeket, ugyanis a fociszövetség tájékoztatása szerint a Waldau Stadion új gyepének lefektetését saját szakember felügyelte, de az UEFA szuverenitást gyakorolt a munka felett - számolt be róla a svájci Blick

A sokat kritizált gyepszőnyeget egyébként a német Peiffer cég biztosította, amely olyan sztárcsapatokkal dolgozott már együtt, mint a Real Madrid, az Ajax, a Bayern München, vagy éppen a leghíresebb svájci klub, az FC Basel,

illetve a FIFA is ezt alkalmazta a 2018-as oroszországi vb-n. Egyelőre nagy a hallgatás, a gyepszőnyeget ért panaszokra a Peiffer még nem reagált.

Ami a megoldást illeti, hétfőről keddre virradó éjszaka a pályamunkások az UEFA felügyelete mellett hengerelték a göröngyös felületeket, de ennek ellenére a svájciak még mindig mérlegelik az alternatív lehetőségeket. 

Ezek közül az egyik a VfB Stuttgart edzőpályája lenne, ám ezzel az a svájciak problémája, hogy öt perc séta helyett 30 perc buszozás lenne az edzéshez vezető út, méghozzá Stuttgart közlekedési káoszának kellős közepén.

A svájciak szombaton 15 órától játsszák első csoportmeccsüket az Eb-n Kölnben, a magyarok ellen. Ezután jövő héten szerdán a skótokkal ismét Kölnben, majd vasárnap Frankfurtban a házigazda németekkel találkoznak az A csoport küzdelmeiben. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről