Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Kedden este Írország ellen lép pályára Dublinban a magyar labdarúgó-válogatott. Az már nem újdonoság, hogy, ha Marco Rossi csapat itthon játszik megtelik a Puskás Aréna, ahogy igazából az sem, hogy a világ egyetlen pontján sem futhatnak ki úgy a gyepre, hogy ne legyenek magyar szurkolók a lelátón. Ahogy Dublinban is számíthatnak a támogatásukra.

Nem csak Marco Rossi csapata számára lesz fontos a hamarosan kezdődő németországi labdarúgó Európa-bajnokság előtti utolsó előtti felkészülési mérkőzés. Hanem azoknak az Írországban élő szurkolóknak is, akiknek ritkábban van módjuk élőben látni Szoboszlai Dominikékat.

A Limerickben élő Horváth Bandi, mondjuk pont a kivételt jelenti, hiszen, mint azt a Magyar Nemzet már Írországban tartózkodó tudósítójának elmondta, két március meccsre (Törökország és Koszovó ellen) bizony haza jött.

"Életem a foci, márciusban a törökök és a Koszovó elleni mérkőzésekre is hazarepültünk" - mondta, majd elárulta, hogy 7 éves kislánya, Dorka viszont most fog "debütálni" a lelátón.

A kislányom hét éves, ő már kint született, és focizik itt Írországban, én vagyok az edzője. Neki ez lesz az első válogatott meccse élőben, nagy élmény lesz mindkettőnknek

 - mondta, leszögezve, amikor kiderült, hogy Marco Rossi csapata az ír fővárosban lép pályára, egy percig sem volt kérdés, hogy az ő helyük is ott lesz az AVIVA Stadionban.

Dorka megadja a módját első helyszíni meccsnézésének, ugyanis a szívet melengető táblával is készült a nagy eseményre. Nagyon meglennénk lepve, ha mez nélkül térne haza Limerickbe, különösen, hogy Szoboszlai már megmutatta, nem sajnálja a címeres trikót a szurkolóktól.

magyar fociválogatott, szurkoló, tábla
Biztosak vagyunk benne, hogy Dorka táblája meg fogja hozni a szerencsét
Fotó: Magyar Nemzet

A magyar válogatott tehát kedden (ma) este magyar idő szerint 20:45-től lép pályára Dublinba, ezt követően pedig még egy felkészülési meccs vár Sallai Rolandékra, mégpedig június 8-án Debrecenben, amikor az Eb-ről lemaradó Írország lesz a mieink ellenfele.

A németországi tornán a magyar csapat sorrendben Svájccal (június 15, Köln), Németországgal (június 19, Stuttgart) és Skóciával (június 23., Stuttgart) találkozik az A csoportban.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről