Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Kevin De Bruyne, az angol bajnok Manchester City legjobb játékosa őszintén beszélt arról, hogy foglalkoztatja a Szaúd-Arábiába igazolás, mivel a Közel-Keleten elképesztő összegeket lehet keresni.

A belga válogatott karmestere az Európa-bajnokság előtt a hazájában adott interjút a HLN nevű portálnak. A 33 éves játékosnak szóba került a jövője, ugyanis azt pletykálják, hogy az Egyesült Államokból és Szaúd-Arábiából is vannak megkeresései. Utóbbi már csak azért is érdekes, mert a a szaúdi fociprojektet az az Michael Emenalo vezeti, aki 2012-ben De Bruynét a Genkből a Chelsea-hez vitte. 

Kevin De Bruyne a Manchester City történetének legjobb játékosa
Fotó: AFP

A középpályás 2015 nyarán igazolt a Manchester Cityhez. Az elmúlt kilenc évben hat bajnoki címet, öt Ligakupát, két FA-kupát, egy Bajnokok Ligáját, egy Európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnokságot nyert az angol csapattal. De Bruynét 2020-ban és 2022-ben is megválasztották az év játékosának a Premier League-ben, így ennyi trófeával a háta mögött valahol érthető, hogy már nincs túl sok motivációja a folytatásra. 

„Az én koromban mindenre nyitottnak kell lenned. Hihetetlen pénzösszegekről beszélünk, ráadásul a karrierem utolsó szakaszában. Néha el kell gondolkodni az ilyesmin. 

Ott két év alatt hihetetlenül sok pénzt lehet keresni, annyit, amennyiért máshol tizenöt évet kellett volna futballoznom” 

– mondta De Bruyne, aki 382 meccsen 102 gólt lőtt és 170 gólpasszt osztott ki a Manchester Cityben, és minden bizonnyal már most ő a klub történetének valaha volt legjobb játékosa. 

De Bruyne a Premier League legjobban kereső játékosa
Fotó: AFP/Virgine Lefour 

„A feleségem, Michéle számára rendben lenne egy ilyen egzotikus kaland. Még egy év van hátra a szerződésemből, így érthető, hogy ezeket a beszélgetéseket családként folytatjuk. 

A legidősebb fiam nyolc éves, és nem ismer mást, csak Angliát. Gyakran megkérdezi, meddig fogok játszani még a Cityben. Ha eljön az ideje, egy bizonyos módon kezelnünk kell ezt a dolgot”

 – tette hozzá a belga válogatott karmestere, akinek anyagi részről most sincs miért panaszkodnia. 

A 33 éves belga középpályás a capology adatai szerint heti 400 ezer fontot (178 millió forint) keres a Manchester Citynél, ezzel pedig nemcsak a klub, hanem az egész Premier League-ben ő a legjobban fizetett játékos. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről