Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Nem lehet ott az Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szereplő skót válogatott egyik legfontosabb játékosa, a csatár Lyndon Dykes, akit hordágyon kellett levinni a pályáról a skótok egyik edzésén.

Steve Clarke csapatának egyik legfontosabb játékosa Lyndon Dykes, aki a Championshipben szereplő Queens Park Rangers játékosa. Dykes a csapat pénteki edzésén sérült meg, a skót szövetség hivatalos X-oldalán közölte, hogy nem fog felépülni az Európa-bajnokság rajtjáig és gyors felépülést kívántak a csatárnak.

Dykes az angol másodosztályú bajnokság végén is sérülés miatt hagyott ki meccseket, a csapattársai szerint keményen dolgozott, hogy a kontinenstorna rajtjára felépüljön, így duplán fájó lehet a sérülése. Dykes 43 meccsen hét gólt szerzett a Queens Park Rangers színeiben, a 28 éves focista 36 válogatott meccsén eddig kilencszer volt eredményes. Dykes játszott Skócia összes Eb-selejtező meccsén, ötször volt kezdő a nyolc meccsen és egy gólt szerzett.

A skót csapatból máris hiányzik sérülés miatt a Brentfordban szereplő Aaron Hickey, a szintén jobboldali védő, az Evertonban focizó Nathan Patterson, valamint a Bologna csapatkapitánya, Lewis Ferguson is.

A csapat másodedzője, John Carver korábban elmondta, a 28 fős keret minden tagja jó állapotban csatlakozott a válogatotthoz, de figyelmeztetett, hogy senki ne kövessen el semmilyen buta dolgot az edzéseken, mert nem engedhetnek meg maguknak több sérültet.

A csapat első edzéseit kihagyta a Manchester United középpályása, Scott McTominay, a Nottingham Forest védője, Scott McKenna, a Celtic balhátvédje, Greg Taylor, valamint a Liverpool szélsője, Ben Doak is, akit még decemberben kellett megoperálni és eddig nem is szerepelhetett a válogatottban tétmeccsen.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről