Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Nem unatkoztak a helyi rendőrök a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság szombati napján, ugyanis Dortmundban az Olaszország-Albánia meccs előtt, és Kölnben a Magyarország-Svájc összecsapás után is történtek szurkolói atrocitások. A beszámolók szerint közel ötven olasz drukkert vettek őrizetbe, míg egy megvert svájci drukker kórházba került.

A rendőrségi beszámoló szerint hajszálon múlt, hogy Dortmundban összecsapjanak az olasz és az albán szurkolók, s előbbiek készültek támadásra, miután 100 albán ultra olasz szurkolókat vett célba egy belvárosi gyorsétterem közelében. Az akciót civil ruhás rendőrök szúrták ki, akik azonnal hívták a rohamfelszerelésben érkező, az ilyen esetekre specializálódott egységet, így a két ország szurkolói közötti összecsapás elmaradt, azonban így is legalább ötven embert őrizetbe vettek – írja a Magyar Nemzet.

Mindez azért is volt érdekes és váratlan, mert az albán, illetve az olasz szurkolók a meccs előtt együtt énekeltek és táncoltak az utcákon. Sőt, a közösségi médiában olyan felvételek is megjelentek, amelyen albán drukkerek tréfásan spagettit törtek az olasz szurkolók előtt, akik mindezt humorral fogadták. A mérkőzésre amúgy ötvenezer albán szurkoló érkezett, és csak tízezer olasz.

Lövöldözés az olasz-albán csoportmeccs alatt

A német Bild beszámolója szerint a szombat esti Olaszország-Albánia csoportmérkőzés alatt lövések dördültek el egy berlini kerületben, és egy ember súlyosan megsérült. A lap úgy tudja, a helyi erők több száz géppisztolyos rohamrendőrt vetettek be, hogy megtalálják a gyanúsítottat. Mindez azután történt, hogy a német rendőrök agyonlőttek egy afgán férfit, aki a foci-Eb nyitómeccsének ideje alatt megölt egy embert, majd három másikat is megkéselt egy lakótelepi kerti-partin. 

Euro 2024: Italy - Albania
Sok dolguk volt a német rendőröknek a foci-Eb második napján
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Bild beszámolója szerint Kölnben a Magyarország-Svájc találkozó előtt a magyar szurkolók mintegy hatszáz fős kemény magja füstbombákkal okozott riadalmat, de incidens nem történt. Ugyanakkor a cikk szerint a találkozó után a stadion mellett egy svájci szurkolót megvertek, akit kórházba szállítottak. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről