Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi események zajlottak le hétfőn este Düsseldorfban a Franciaország-Ausztria Eb-meccsen, ahol a 86. percben a francia csapat és az egész torna legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé orra eltörött. Az osztrákok sajnálják az esetet, de közben azt is elmondták, hogy Mbappé viselkedése számukra döbbenetes volt. Miként a bíráskodás is.

Az osztrákok kapusa, Patrick Pentz volt az események koronatanúja. A meccs után így nyilatkozott

Az ütközés után csupa vér volt Mbappé arca. Nem nézett ki jól.

Kylian Mbappé a meccs 86. percében egy felugrás után ütközött össze Kevin Dansóval. Az osztrák játékos nem volt szabálytalan, szerencsétlen esetről van szó, Mbappé belefejelt Danso vállába. 

Az osztrákok kapusa nemcsak szemtanúja volt az esetnek, hanem heves gesztusokkal is próbálta a spanyol bíró tudtára adni, hogy nagy a baj. "Én abszolút a Fair Play híve vagyok, most is ilyen hozzáállást akartam mutatni. Nem úgy, mint Mbappé" - mondta Pentz kapus.

Az eset után Mbappé lement a pályáról, hogy ott ápolják. A francia csapat edzője, Didier Deschamps cserélni akart, de a spanyol bíró ezt nem engedte, ezért Mbappé visszament a pályára és ott újra a földre vetette magát. 

Ez tiszta őrület, amit a francia klasszis csinált - panaszkodott az osztrákok kapusa. Egy ilyen nagy tornán nem szeretnék soha többet ehhez hasonló jeleneteket látni.

Mbappé amúgy sárga lapot kapott az eset miatt.

Az osztrákoknak nemcsak a franciákkal, hanem a spanyol bíróval is gondjuk volt. "Őrület, ahogy ez az ember vezette a meccset" - mondta Pentz. 

Egy vagon sárga lapot osztott ki (összesen 7-et), ami azért borzalmas, mert két sárga után automatikusan eltiltják az embert.

A spanyol bíró, Gil Manzano nem először kelt nagy feltűnést. Idén márciusban a Valencia-Real Madrid (2-2) meccsen akkor fújta le a találkozót, amikor Jude Bellingham gólt fejelt. A játékos magából kivetkőzve ordított a bíróval, aki ezért kiállította a fiatal angol focistát.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről