Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Fehérvár korábbi edzője, a német Michael Boris került a labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia élére.

Michael Boris az NB II-es Szeged edzője lett

"Komoly potenciál rejlik a klubban, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt években folyamatosan az élmezőnyben végzett. Kiválóak a körülmények, minden feltétel adott a minőségi munkához" - idézte az MTI Michael Borist, aki a szegedi klubja honlapján nyilatkozott.

A szegediek negyedikek lettek a másodosztály előző idényében, de május 13-án, miután eldőlt, hogy nem juthatnak fel az NB I-be, közös megegyezéssel szerződést bontottak Aleksandar Stevanovic vezetőedzővel.

A 49 éves Boris 2016-ban érkezett Magyarországra, először az U19-es, később pedig az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozott. A német szakember két és fél évet követően távozott az MLSZ-től és Japánban vállalt munkát a Tokyo Verdy másodedzőjeként. 

Boris 2019-ben az MTK Budapest vezetőedzőjenként tért vissza Magyarországra, és az első szezonjában rögtön bajnokként jutott fel a fővárosiakkal az NB I-be, ahol az első évében a hetedik helyen zárt. 

2021 őszén a dán élvonalban szereplő Sönderjyske vezetőedzőjeként vállalt szerepet, majd 2022 februárja és októbere között a Fehérvár kispadján is megfordult. 

A német tréner 32 tétmérkőzésen irányította a székesfehérvári együttest, amely ezeken 13-szor nyert. A 49 éves szakember legutóbb a német harmadosztályú SV Waldorf Mannheim alkalmazásában állt másodedzőként, a magyar élvonalban eddig 57, az NB II-ben 27 meccsen ült a kispadon.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről