Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután két osztályozó meccset is játszottak az NB III bajnokai, akik azt dönti el egymás között, hogy melyik két csapat szerepelhet majd az NB II-ben.

Az egyik meccsen a Tatabánya a szintén szebb napokat is megélt Békéscsabát fogadta. A vendégek a meccs első felében jobban játszottak, Sármány révén meg is szerezték a vezetést, majd Pusztai a kapufát találta el, de Árvai a 45. percben egyenlíteni tudott.

A Tatabányának nagyon nehéz dolga lesz a visszavágón
Fotó: OPUS TIGÁZ Tatabánya  Facebook

A második félidőben a Kóródi révén megint a Békéscsaba vezetett, de hét perccel később, a 65. percben Szegleti egyenlíteni tudott. A végeredmény tehát 2-2 lett, a visszavágót Békéscsabán rendezik majd egy hét múlva.

A másik meccsen a Putnok a Szentlőrinc csapatát fogadta, de itt is döntetlen lett a végeredmény, itt 1-1-ről folytatják majd a felek. A hazai csapat Lőrincz révén már a 10. percben vezetett, majd a 70. percben a Szentlőrinc Pataki góljával egyenlített.

A párharcok győztesei feljutnak a másodosztályba, sőt, a négy érintett együttes közül csak egy nem lesz NB II-es nyártól, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség a mezőny feltöltése mellett dönt, ugyanis a bennmaradást a pályán kiharcoló Szombathelyi Haladásnak nincs másodosztályú licence.

A feltöltési sorrendben az első az NB III legjobb fel nem jutott csapata, a második az NB II legjobb kieső csapata. Előbbi a Békéscsaba, utóbbi a Pécsi MFC.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről