Vágólapra másolva!
A közkedvelt magyar színész, Bodrogi Gyula a Metropolnak elárulta, mit vár az Európa-bajnokság fináléjától, és mi nem tetszik neki a futballban, amit évtizedek óta szenvedélyesen követ.

A 90 éves Bodrogi Gyula, a kétszeres Jászai Mari-díjas és Kossuth-díjas rendező, érdemes és kiváló művész, színházigazgató, a Nemzeti Színház művésze és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A németországi Európa-bajnokság ideje alatt próbált minél több mérkőzést megnézni a televízióban, a futball nagy szerelmeseként legfeljebb néhány találkozóról maradt le. Bodrogi Gyula a tervei szerint a vasárnap esti spanyol-angol Eb-döntőt is megtekinti, mielőtt jövő héten a barátai meghívásának eleget téve nyaralni indul a Balatonhoz, ahol Tihany, Balatonalmádi és Balatonfüred a kedvenc városai. A Metropolnak ezek mellett arról is beszélt, mi nem tetszik neki a labdarúgásban, amelyet régóta követ.

Bodrogi Gyula a 90. születésnapi gáláján
Bodrogi Gyula az Eb-döntő előtt elmondta a véleményét a tornáról és az egész futballvilágról
Fotó: Nemzeti Színház / Eöri Szabó Zsolt

Bodrogi Gyula elmondta, mit vár a spanyol-angol Eb-döntőtől

„Úgy látom, hogy már világszerte teret nyert az a tologatós labdarúgás, amikor néha perceken keresztül semmi sem történik a pályán. 

Sokszor unalmas ez a passzolgatás, ami nekem sem tetszik, 

de hát ugye a cél szentesíti az eszközt" – mondta Bodrogi Gyula a Metropolnak, aki hozzátette, megérti, hogy Puskás Ferencék korszakával ellentétben manapság már nem a támadójáték erőltetése az elsődleges cél. 

Angliával kapcsolatban, a válogatott eddigi teljesítménye alapján Bodrogi Gyula elmondta, Gareth Southgate szövetségi kapitány együttesének olykori álmosító focija a kontinenstorna nyolcaddöntőjétől kezdve valamelyest megváltozott.
„Ha vasárnap este is ez jellemzi az angolokat, akkor megszerezhetik történetük első Eb-aranyérmét. Bár 

árnyalatnyival talán Spanyolország az esélyesebb, 

tudniillik 0-0-s állásnál ők általában határozottabb támadásvezetést erőltetnek. Aztán ha rúgnak egy gólt, megint az átmeneti passzolgatásuk kerül előtérbe. Persze ezt nem időhúzási szándékkal teszik, hanem az apró réseket keresik a rivális védelmén" – vélte Bodrogi Gyula, aki elárulta, azt kívánja, hogy az időhúzást is büntetnék valamilyen módon a labdarúgás szabályai.

A foci-Eb fináléját, a Spanyolország-Anglia találkozót vasárnap este 21 órától rendezik Berlinben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről