A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Még el sem kezdődtek a nyári olimpiai játékok Párizsban, máris egyik botrány éri a másikat. A kanadai női olimpiai labdarúgó-válogatott két munkatársát hazaküldték, miután Új-Zéland panaszt tett, hogy egy drónnal kémkedtek az edzésükön.

Az új-zélandi csapat munkatársai észrevették, hogy hétfőn egy drón repked az edzésük felett St Etienne-ben. 

Ezután bejelentették az esetet a rendőrségnek, és a drón pilótáját előállították, akit egyébként a kanadai csapat egyik munkatársaként azonosítottak. Az illetőt a francia rendőrség őrizetbe vette.

A Kanadai Olimpiai Bizottság később megerősítette, hogy Jasmine Mander segédedzőt és Joseph Lombardi elemzőt az incidenst követően kirúgták a csapatból és hazaküldték őket.

USA vs Canada soccer action during 2021 SheBelieves Cup international tournament in Orlando, Florida
Kanada címvédőként lép majd pályára. Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Új-Zéland ellen lépnek pályára

Bev Priestman vezetőedző szintén visszalépett az Új-Zéland elleni mérkőzés kapcsán az edzői posztjáról, ez a meccs lesz az első a címvédőnek az olimpián, július 25-én, csütörtökön. 

Az egész csapatunk nevében mindenekelőtt szeretnék bocsánatot kérni az új-zélandi labdarúgócsapat játékosaitól és munkatársaitól, valamint a kanadai csapat játékosaitól"

 - mondta Priestman az esetet követően.

Az Új-Zélandi Olimpiai Bizottság (NZOC) közleménye szerint „mélységesen megdöbbentek és csalódottak az incidens miatt”. Az NZOC hivatalosan is bejelentette az esetet a NOB integritásért felelős részlegének, és kérte Kanada teljes körű felülvizsgálatát - áll a közleményben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!