A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az idei nyáron már a hatodik labdarúgó érkezését jelentették be a Ferencváros csapatánál. Ezúttal egy balszélsővel erősítettek Hajnal Tamásék.

Hivalatos felületein jelentette be a Ferencvárosi TC, hogy leigazolta Virgil Misidjant, a dél-amerikai Suriname válogatott balszélsőjét. 

A tapasztalt futballista legnagyobb sikereit a bolgár Ludogorecnél érte el eddig, ahol 2013 és 2018 között szerepelt, többek között a 2013-2014-es Európa Liga-csoportkörben duplázott a holland PSV Eindhoven ellen. 

A 2016-2017-es Bajnokok Ligája-playoffban szintén két gólt szerzett a cseh Viktoria Plzen ellen, többek között ennek is köszönhetően jutott főtáblára a bolgár bajnok. A BL-csoportkörben is eredményes volt, méghozzá a PSG elleni 2-2 során szerezte meg klubjának az 1-0-s vezetést. A Ludogoreccel öt bajnoki címet, egy Bolgár Kupát és két szuperkupát nyert.

Misidjan közel múltját tekintve 2023 nyarán igazolt az FC Twentétől a szaúdi Pro Ligában játszó Al Tai-hoz, ahol összesen 29 mérkőzésen lépett pályára a Saudi Pro League-ben, ezeken a mérkőzéseken négyszer sikerült betalálnia, valamint három gólpasszt is jegyzett. A 31 éves focista egy szezon után távozott a szaúdi Al Tai-tól.

Marquinhos távozásával mindenképpen szerettünk volna a bal oldali, szélső támadó posztra egy olyan játékost igazolni, aki azonnal a segítségünkre tud lenni. Úgy gondoljuk, hogy Virgil mind játékstílusában, mind nagy tapasztalatával megfelel ennek a kritériumnak. Gólerős játékos, aki a társainak és saját magának is helyzeteket tud kialakítani. 

Ezt már bizonyította az elmúlt évek során. Az volt a cél, hogy egy olyan játékost szerződtessünk, aki azonnal be tud integrálódni. Játszott már sok helyen külföldön, sok tapasztalattal rendelkezik, úgyhogy bízunk benne, hogy kvalitásával nagyon hamar a csapat segítségére tud lenni” – mondta Misidjan igazolásáról Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója a klub hivatalos honlapjának.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!