A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dobogóért mehet Michelisz Makaóban

AUTO - WTCR MACAU - 2018 chine china auto championnat du monde circuit course fia motorsport tourisme wtcr cup novembre macao 05 MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, action during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of Macau, C
05 MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, action during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of Macau, Circuito da Guia, from november 15 to 18 - Photo Francois Flamand / DPPI
Vágólapra másolva!
Fontos pillanatban szerzett fontos helyet Michelisz Norbert. A túraautó-világkupa magyar versenyzője a harmadik rajtkockából indulhat a WTCR évadzáró makaói főfutamán vasárnap. A nyitó versenyen a hatodik, a fordított rajtrácsos második futamon pedig a hetedik helyről rajtol majd a BRC Racing Team magyar pilótája. 

Michelisz Norbert egyetlen hyundaiosként jutott a top5-be, miután csapattársa, Gabriele Tarquini a falnak ütközött, Yvan Muller a hatodik lett, Thed Björk pedig nem jutott tovább a Q1-ből. Rob Huff lett a második időmérőn is a leggyorsabb, ezzel két pole pozíciót szerzett egy hétvége alatt a WTCC 2012-es bajnoka. Mellőle a Münnich Motorsport versenyzője, Esteban Guerrieri indulhat a főfutamon.

"Kihoztam magamból és az autóból, amit lehetett. Azt tudni kell, hogy egyetlen egy köröm sem volt, amin szélárnyékom lehetett volna. Pici szerencse is volt abban, hogy továbbjutottam a Q3-ba. De összességében a hétvége előtt többre számítottam, reménykedtem nemcsak az első ötben, hanem egy pole pozícióhoz közeli köridőben, viszont túlságosan messze voltunk ettől.

és a ponthátrányomat csökkentsem" - mondta az időmérő után a helyszínen az Origónak. A bajnokságot pillanatnyilag vezető csapattársa, Gabriele Tarquini kiesését a Q1-ben Michelisz a csapat szempontjából mindenképp csalódásnak nevezte, majd hozzátette, hogy

"Makaóban tényleg minden megtörténhet."

Harmadik hely a főfutamra Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A magyar idő szerint kora reggel megszerzett, főfutamra szóló harmadik, és a fordított rajtrácsra érvényes hetedik helye mellé korábban egy másik hetedik rajtpozíciót is összehozott Michelisz, de mivel a Münnich Motorsport Hondájával a negyedikként végzett Yann Ehrlachert motorcsere miatt a rajtrács végére sorolták vissza, így a magyar egyet előreugrik, és a hatodik helyről rajtolhat az első futamon szombaton.

Az első időmérőt a Makaó-menő Rob Huff nyerte meg, a Sébastian Loeb Racing Volkswagen Golfjával versenyző brit így összesen már nyolc makaói pole pozíciónál jár. A brit egyszerűen nem tud hibázni a legendás pályán, ahol már kilencszer lett első, és most jó eséllyel megszerezheti a tizedik győzelmét is. Esteban Guerrieri lett a második a Münnich Motorsport Hondájával, Yvan Muller a harmadik saját csapata, az Yvan Muller Racing Hyundaiával. Kettejük között volt egy kis incidens a pályán: Muller szerint Guerrieri akadályozta őt a gyors körén, ezért pöckölte meg hátulról az argentin Hondáját, aki viszont nem érti a történteket. Guerrieri a leintés után próbálta volna megbeszélni a történteket a franciával, aki viszont egyszerűen elhajtotta onnan riválisát.

A WTCR makaói hétvégéjének további programja (magyar idő szerint):

November 17., szombat:
7.00 - első futam

November 18., vasárnap:
1.00 - második futam
3.45 - harmadik futam

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!