Cikkünk folyamatosan frissül
Elhunyt Rakaczki Bence, a Diósgyőr kapusa, Pintér Attila Győrben a finnek elleni meccsen debütál a fociválogatott kispadján, Dibusz Dénes először nyilatkozott Fradi-játékosként, Bernie Ecclestone akár tíz év börtönt is kaphat, Forgács Kristóf hibázott a budapesti műkori-Eb-n, kirepült a sportpályáról a kalapács. Kövesse a nap sporthíreit folyamatosan frissülő cikkünkben!

Mindent egy helyen az Eb-ről

10:00
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Hőség miatt állt a játék

A 44 fokos meleg miatt csütörtökön be kellett húzni a tetőt Melbourne-ben a két legnagyobb pályán, ám ezt csak az adott szett végén lehet megtenni. Marija Sarapovának így benne kellett maradnia a döntő játszmában az olasz Knapp ellen, ezt végül 115 perc alatt 10:8-ra nyerte meg.

10:08
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Sikeres magyar ásás a Dakaron

15 órás autózás után ért célba a Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós trió a Dakar 10. szakaszán. 200 kilométeren át egyre nőttek körülöttük a dűnék, itt folyamatosan ástak, később rájuk sötétedett. "A végén egy emberként dolgoztunk azon, hogy méterszámláló nélkül is mindig pontosan tudjuk az utat, szerencsére az üzemanyagunk kitartott" - összegzett Sebestyén Sándor. A magyar egység összetettben az 57. helyen áll.

10:15
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Nadalékat nem zavarta a 44 fok

Rafael Nadal és Roger Federer is magabiztosan vette a 2. kört az Australian Openen. A spanyol az ausztrál Kokkinakist, utóbbi a szlovén Kavcicot verte három játszmában.

A második fordulóban:
Rafael Nadal (spanyol, 1.)-Thanasi Kokkinakis (ausztrál) 6:2, 6:4, 6:2
Roger Federer (svájci, 6.)-Blaz Kavcic (szlovén) 6:2, 6:1, 7:6(4) 

10:44
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Spisak Érsekújváron

Robert Spisak lett a jégkorong MOL Ligában harmadik helyen álló Érsekújvár (Nové Zámky) új vezetőedzője.Elődje, Ladislav Kubina hétfőn állt fel a kispadról. A Nové Zámky legközelebb hétfőn érdekelt, akkor a listavezető Dab.Docler otthonában lép pályára.

10:55
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

A Fradi még odaérhet a dobogóra

A 23 éves kapus Dibusz Dénes örül, hogy Pécsről "az ország legsikeresebb csapatához", az FTC-hez igazolt. Emlékezetes volt számára, amikor a Fradi 2-0-s pécsi vezetésről 3-2-re győzni tudott az Üllői úton, mint mondja, a zöld-fehér szurkolók plusz egy embert jelentenek a csapat számára. Úgy érzi, a Ferencváros még odaérhet a dobogóra.

11:30
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Elvágtam a korival a kezem

A budapesti műkorcsolya-Eb-n a Turóczi Dóra, Major Balázs jégtánc páros épphogy kiszorult a legjobb húszból, a 21. helyen zárt a 29 indulóból, így nem mutathatja be kűrjét a csütörtök esti programban, pedig pályafutása legjobb eredményét érte el 46,80 ponttal. Nézze meg a magyarok produkcióját, olvassa el a nyilatkozatukat!

11:48
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Elmúltak a fiatal kis butaságok

Torghelle Sándort és csapattársait a MOM Sportban felkötötték egy futópadra. Mi a célja ezzel az MTK-nak? Innen megtudhatja.

12:05
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Kiderült, hol és ki ellen játszik a Pintér-csapat

Finnország ellen debütál Pintér Attila szövetségi kapitány a magyar válogatott kispadján. A március 5-ei barátságos mérkőzés helyszíne Győr - adta hírül az MLSZ. (További részletek itt.)

12:49
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Görbicz hát mögötti passza

Íme, a szerdai Győr-FTC női kézilabdameccs SportKlubon megjelent összefoglalója, benne többek között Görbicz Anita parádés, hát mögötti passzával (1.25-től látható):

13:25
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Ecclestone akár tíz év börtönt is kaphat

Elfogadta a müncheni tartományi bíróság a vádindítványt Bernie Ecclestone ügyében, így megindulhat a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember ellen a megvesztegetés és hűtlen kezelésre felbujtás vádjával kezdeményezett büntetőper.

A bíróság csütörtöki közleménye szerint a tárgyalás valószínűleg április végén kezdődik.

Bernie Ecclestone-t a Bayern LB bajor tartományi bank Forma-1-ben birtokolt üzletrészének értékesítésével összefüggésben vádolják bűncselekmény elkövetésével.

Ecclestone-nak személyesen kell megjelennie a müncheni bíróság előtt, és akár tíz év börtönbüntetést is kaphat, ha a müncheni ügyészségnek sikerül bizonyítani a vádakat.

A 83 éves üzletember német védőügyvédei közölték, hogy a vádiratban feltételezett bűncselekmények nem történtek meg.

Az ügyészség 2011-ben kezdett nyomozni Bernie Ecclestone ellen, mert felmerült a gyanú, hogy megvesztegette 44 millió dollárral Gerhard Gribkowsky-t, a Bayern LB igazgatótanácsának volt tagját a banknak a Forma-1-ben birtokolt többségi üzletrészének 2006-os értékesítésével kapcsolatban.

A Bayern LB úgy jutott többségi tulajdonhoz a Forma-1 autóversenyeket rendező társaságban, hogy csődbe ment egy ügyfele, Leo Kirch médiamágnás, aki a banktól felvett hitelből vásárolta meg az üzletrészt, amely a csőd következtében a Bayern LB-re szállt.

A bajor tartományi - állami tulajdonú - bank nem akarta megtartani a portfóliójához nem illeszkedő érdekeltséget. Az értékesítés Gerhard Gribkowsky feladata volt. Az üzletrészt a CVC nevű pénzügyi befektető cég vásárolta meg, amelynek segítségével Ecclestone megszilárdította pozícióját a Forma-1-ben.

Gerhard Gribkowskyt 2012-ben elítélték korrupcióért, hűtlen kezelésért és adócsalásért. Perében Ecclestone-t tanúként hallgatták meg. Az ítélet szerint a Bayern LB üzletrésze Gribkowsky miatt anélkül cserélt gazdát, hogy előzőleg pontosan meghatározták volna értékét, ami kárt okozott a banknak, Gribkowsky pedig kenőpénzt kapott közreműködéséért. A Bayern LB 98,56 százalékos tulajdonosa a magyar MKB Banknak.

14:04
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Kabát Péter a plasztikai sebésznél

Az Újpest focistája, Kabát Péter 800 köbcentis melleket szeretne a barátnőjének (részletek itt).

14:30
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Marad a bírált Pirelli

A Pirelli új, hároméves szerződést kötött a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és továbbra is az egyedüli beszállítója lesz a Forma-1-nek.

Az olasz vállalat viharos szezonon van túl. Rengeteg bírálatot kapott a sok defekt miatt, amelyek a Brit Nagydíjon a gumik nem megfelelő állapota miatt következtek be. Többen a bojkottot sem tartották kizártnak. Végül az új gumik számára külön tesztet engedélyezett az FIA.

A Pirelli jelezte, az új megállapodás már a 2014-es idénytől él.

14:52
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Forgács Kristóf a tripla flipnél hibázott

Felemásan sikerült rövidprogrammal mutatkozott be a pályafutása első felnőtt világversenyén induló Forgó Kristóf a budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A 20 éves versenyző hetedikként lépett jégre a nagyjából 1000 fős közönség hangos biztatása és üdvrivalgása mellett. Forgó a tripla toeloop-tripla toeloop kombinációval nyitott, ezt hibátlanul végre is hajtotta, ahogyan a dupla axelt is, a tripla flipnél azonban hibázott. A forgásai ezt követően már jól sikerültek, produkciójára nagy tapsot kapott a nézőktől, és 47.91 pontot a bíráktól.

"Sajnálom az elrontott ugrást, ez így valószínűleg kevés lesz a legjobb 24-be kerüléshez" - nyilatkozta az MTI-nek a korcsolyázó. Hozzátette: a jégre lépés előtt úgy érezte, nagyobb a rá nehezedő nyomás a hazai közönség jelenléte miatt, ám végül sikerült felszabadultan teljesítenie programját.

Az, hogy Forgó pontszáma a végelszámolásban mire lesz elég, a férfiak jelenleg is zajló rövidprogramja után derül ki. Az Eb műsora 18.25 órától a jégtáncosok kűrjeivel folytatódik.

15:10
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Farkas Norbert a téli olimpián

Farkas Norbert is utazhat a szocsi olimpiára, az alpesi sízőt az eredményei alapján választotta ki a magyar szövetség.

"A mostani olimpiai kvalifikációs időszak más volt, mint a többi" - kezdte a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Farkas. "Korábban mindig a versenyzők két legjobb pontját átlagolták és az alapján kellett a legjobb ötszázban lenni, most ezt a számot megemelték, öt nagyon jó eredményt kellett elérni, hiszen annyit átlagoltak."

Farkas Norbert Forrás: Felix Promotion

2012 szeptemberében kezdődött a kvalifikációs időszak, és a magyar rendszer illeszkedett a nemzetközihez: öt-öt pontot vettek figyelembe szlalomban és óriásműlesiklásban is, és a tíz pont átlaga alapján hasonlították össze a magyar versenyzőket. Ha valaki a legjobbhoz képest 15 ponton belül van a kvalifikációs időszak végén, akkor a szövetségi kapitány dönthet a szocsi induló kilétéről, illetve kiírhat szétlövést.

"A tavalyi szezonom elég jól sikerült, kiegyensúlyozottan versenyeztem, úgyhogy az öt pontom elég közel volt egymáshoz. Ezután jött szeptemberben a chilei remek eredmény, amellyel tovább növeltem az előnyömet a magyar vetélytársakkal szemben. Azt tűztem ki célul, hogy saját jogon kvalifikáljam magam az olimpiára, mert úgy éreztem, képes vagyok rá, de sajnos nem sikerült. Nagyon közel vagyok már, a szezon végére ez is meglehet. Az ország jogán azonban ott leszek az olimpián , több mint tizenöt pont különbséggel vezetek ugyanis a magyarok között" - mondta Farkas Norbert, akinek ez lesz az első olimpiája, úgyhogy elsősorban a tapasztalatszerzés lesz számára a cél. Szeretné a legjobb magyar férfi eredményt elérni az olimpiák történetében, de az eredményt nem helyezésben, hanem az első helyezettől kapott másodpercekben számolja.

"Az, hogy biztossá vált a helyem az utazó csapatban, annyiban változtatja meg a következő időszakot, hogy mivel nem kell a pontjavításért harcolnom, rajthoz állhatok a lehető legnehezebb versenyeken, hogy a legjobb versenyzők és a legnehezebb körülmények között készüljek fel az olimpiára. A hét végén Zell am See-ben Európa-kupán indulok szlalomban és óriásban, az utána következő másfél hét pedig sok edzéssel és sok nehéz versennyel telik majd. Tervezünk még esetlegesen egy Világkupa-indulást is. Tudok pontosan úgy készülni, ahogy szakmailag a legjobb” – nyilatkozta Farkas.

15:40
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Kirepült a sportpályáról a dobókalapács

A szombathelyi Dobó SE egyik fiatal sportolója megsértette a szabályokat, amikor egy kisebb dobókörben hosszabb kalapácsot használt, amely kirepült a sportpályáról. Gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség. (További részletek itt.)

16:13
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Murray revánsot vett Fucsovicsért

A Fucsovics Mártont legyőző Vincent Millot a második fordulón már nem jutott túl az AusOpenen: Andy Murray elbánt vele, csak a harmadik szett volt szoros, de végül azt is a skót nyerte: Andy Murray (brit, 4.)-Vincent Millot (francia) 6:2, 6:2, 7:5.

16:16
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Hajnali tenisz

A Juan Martin Del Potro-Roberto Bautista Agut, valamint a Benoit Paire-Nick Kyrgios meccs még tart az Openen, pedig helyi idő szerint már hajnali negyed kettő is elmúlt. Ráadásul meglepetés készül, Bautista a meccsért adogat Del Porto ellen.

16:27
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Del Potro kiesett

És itt a meglepetés: Roberto Bautista Agut (spanyol)-Juan Martin Del Potro (argentin, 5.) 4:6, 6:3, 5:7, 6:4, 7:5.

16:28
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Szalaiéknak nem kell a válogatott kapus

Szalai Ádám klubja, a Schalke 04 nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését a korábbi válogatott kapusnak, Timo Hildebrandnak. A Bundesliga hetedik helyén álló csapat honlapján azt közölte, hogy a klubvezetésnek más tervei vannak a posztot illetően. A 34 éves Hildebrand - aki 2007-ben bajnok volt a Stuttgarttal - jelenleg a második számú kapus Ralf Faerhmann mögött.

17:01
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Próbázók Diósgyőrben

Három újabb próbajátékossal bővült a DVTK labdarúgócsapatának a kerete. A középpályások közül Stefan Milosavljevic legutóbb a FK Radnickiben, Nikola Stojanovic a FK Cukaricki Beogradban, míg Milos Nenadovic az FK IM Rakovicában futballozott.

17:18
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Véget ért az Open mára

Befejeződött az utolsó mai meccs is az AusOpenen: Paire (francia, 27.)-Kyrgios (ausztrál) 6:7 (5-7), 6:7 (5-7), 6:4, 6:2, 6:2. Holnap a címvédő Novak Djokovic az üzbég Gyenyisz Isztyominnal, Serena Williams Daniela Hantuchovával meccsel.

17:39
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Messi megelőzte Ronaldót

Lionel Messi szerezte a legtöbb bajnoki gólt 2013-ban: a spanyol élvonalban címvédő és listavezető FC Barcelona argentin világsztárja 46-szor talált be az ellenfelek kapujába a Primera Divisiónban az IFFHS összegzése szerint.

A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet csütörtökön nyilvánosságra hozott listáján a négyszeres aranylabdás csatár toronymagasan első a múlt évi teljesítményéért a 2013-as FIFA-Aranylabdát kiérdemlő Cristiano Ronaldo előtt: a Real Madrid támadója az elmúlt esztendőben 34 alkalommal volt eredményes.

A világ legerősebb 60 nemzeti bajnokságának legeredményesebbjeit sorba állító rangsorban a harmadik helyen holtversenyben végzett két 31 találatig jutott játékos: a holland Vitesse elefántcsontparti támadója, Wilfried Bony és a bolíviai San José Oruro csapatában futballozó Carlos Saucedo.

A 2013-es év legeredményesebb labdarúgóinak élcsoportja:
1. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) 46 gól
2. Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid) 34
3. Wilfried Bony (elefántcsontparti, Vitesse) és Carlos Saucedo (bolíviai, San José Oruro) 31-31
5. Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris SG) és William Ferreira (uruguayi, Bolívar) 30-30
7. Edinson Cavani (uruguayi, Napoli/Paris SG) és Federico Nieto (argentin, Deportivo Quito) 29-29
9. Radamel Falcao (kolumbiai, Atlético Madrid/Monaco) 28
10. Graziano Pelle (olasz, Feyenoord) 27
11. Robin Van Persie (holland, Manchester United), Jackson Martínez (kolumbiai, Porto) és Michael Higdon (angol, Motherwell) 26-26.

17:53
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Blatter nem fárad

Még a júniusi kongresszus előtt eldönti Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, hogy pozíciója megtartásáért versenybe száll-e egy újabb - immár ötödik - ciklusra.

"Hadd ismételjem meg, amit már korábban is mondtam, nem vagyok még elég fáradt ahhoz, hogy elhatározzam: visszavonulok. Említettem már, hogy egyelőre minden nyitott. Az idei kongresszus előtt azonban minden bizonnyal előállok a döntésemmel" - mondta a L'Equipe 21 TV-nek a márciusban 78 éves svájci sportvezető.

Utalást tett ugyanakkor arra, hogy Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) francia elnöke követheti őt a FIFA élén. A FIFA idei kongresszusát a világbajnokság június 12-én sorra kerülő nyitómérkőzése előtti két napon, 10-én és 11-én tartják Sao Paulóban. A következő elnökválasztásra 2015-ben kerül sor.

18:10
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Anderson: Fiorentina?

Kölcsönjátékosként a Fiorentina labdarúgócsapatához kerülhet Anderson, a Manchester United brazil középpályása. A játékosra - aki jelenleg Firenzében orvosi vizsgálaton van - nem nagyon számít David Moyes, aki mindössze négy bajnokin küldte pályára a szezon során.

18:25
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Ellopták a Villa történelmét

Óriási bakit követtek el a Birmingham labdarúgócsapatánál, a klub ugyanis egy olyan naplót hozott forgalomba, amelyben a klub legnagyobb sikereinél a városi rivális Aston Villa eredményeit sorolták fel. Az óriási bakit a klub egyik szurkolója fedezte fel, a klubvezetés azonnal beszüntette az árusítást.

Pedig nehéz összekeverni a két klubot, amíg a Birmingham két Ligakupa-sikerrel büszkélkedhet mindössze (1963 és 2011), addig az Aston Villa története során nyert öt Ligakupát, hét FA-kupát, egy BEK-trófeát (1982) és egy európai Szuperkupát (1982).

18:35
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Forgó a 30. lett

A címvédő Javier Fernandez hibátlan produkciójával magasra tette a mércét a SYMA Csarnokban zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság férfi versenyének csütörtöki rövidprogramjában. Forgó Kristóf 30. lett, így szombaton nem mutathatja be a kűrjét.

Eredmények, férfi rövidprogram:
1. Javier Fernandez (spanyol) 91,56 pont
2. Szergej Voronov (orosz) 85,51
3. Tomas Verner (cseh) 83,51
...30. Forgó Kristóf 47,91

18:51
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Elhunyt Rakaczki Bence

Hosszú betegség után elhunyt Rakaczki Bence, a DVTK 20 éves kapusa. Rakaczki 2012-ben került be a DVTK felnőtt keretébe, és az utolsó négy tavaszi bajnokin védte a csapat kapuját. A bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig kiderítette, hogy leukémiában szenved.

19:10
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Hangol az angol

Előbb otthon, Peruval, majd Miamiban, Ecuador és Honduras ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzéseit a brazíliai labdarúgó-világbajnokság előtt az angol válogatott. A helyi szövetség csütörtöki közlése szerint ezek után utazik az együttes Rio de Janeiróba, ahol a főhadiszállása lesz a vb ideje alatt.

A Peru elleni találkozóra május 30-án kerül sor a londoni Wembley Stadionban, majd öt nappal később Ecuador, június 7-én pedig Honduras következik a Sunlife Stadionban, a Miami Dolphins amerikaifutball-csapatának otthonában.

Az angolok az egyik legnehezebb csoportba kerültek a vb-n: az olaszok ellen kezdenek június 14-én, majd június 19-én Uruguay, végül június 24-én Costa Rica következik.

19:20
2014. január 16.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt mára, de kövesse még az Origo sportközvetítését, hiszen 20.15-től kezdődik a továbbjutásról döntő Magyarország-Norvégia Európa-bajnoki kézilabda-mérkőzés.