A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!

Frizbi: tálcával kezdték játszani?

Évtizedekkel ezelőtt egy amerikai egyetem diákjai kezdtek szabadidejükben alumíniumtálcákat "röptetni" a kollégiumkertben. A játékot hamar professzionális szintre fejlesztették, szabályokat alkottak, s megszületett az új sport. A sportág nevéhez fűződő mítoszban az sem mellékes, hogy a kezdetben korongként használt tálcákat John Frisbee cukrászdájából szerezték a diákok, így maradt a játék neve: frisbee. Miután a sportszergyártó cégek rájöttek, nem múló hóbortról van szó, hamar ráálltak a korongok gyártására, tökéletesítésére. A nálunk kapható fröccsöntött darabokat a profik legjobb esetben is csak megmosolyogják; több kell már a komoly játékhoz.

Fotó: Arany-Média


Ma már közel tucatnyi magyar csapat vesz részt a versenyeken, az egyik legfiatalabb együttes a Hallod, igaz-e? néven ismert gárda. - Tavaly ősszel alakult a csapat Érsek Márknak köszönhetően - tudtuk meg Hanaszek Szilviától, a csapat egyik tagjától. Érsek Márk volt az egyik első magyar csapat, a miskolci együttes alapítója is, s ő szervezte meg a margitszigeti edzést barátainak, kollégáinak. - Első alkalommal többnyire csak dobáltuk a korongokat, ki hogy tudta, és játszottunk egy kis ultimate-et is. Bár nem voltunk túl ügyesek, annyira fellelkesült a csapat, hogy októbertől már rendszeresen tartottunk edzéseket fedett teremben - meséli a csapattag. Az ultimate-et játszó gárda minden hétfőn este 20 és 22 óra között tréningezik a Szily Kálmán Szakközépiskolában (IX. kerület, Timót u. 3.), ahová mindenkit szívesen várnak, aki kipróbálná a játékot.

Fotó: Arany-Média

Aki kedvet kapott, hogy kipróbálja magát, látogasson el a Hallod, igaz-e? edzéseire, vagy sétáljon ki valamelyik hétvégén a Margitszigetre, ahol a Rózsakertben, a Palatinus strandfürdővel szemben, körülbelül 13 órától a Budapest Ultimate Teams szokott gyakorolni. Ha itt szeretne játszani valaki, Orosz Ferencet keresse.

Akik azonban a játék előtt inkább megnéznék, hogyan zajlik is egy ultimate meccs, szombaton nézőként is ott lehetnek az új csapat bemutatkozó tornáján. A mérkőzések a XI. kerület Bogdánffy utca 10. szám alatt folynak majd február 16-án, 12-től este 20-ig. A Winona Raiders osztrák csapat mellett pályára lép még a hazai Old Boys, a Budapest Ultimate Teams, a VVV, a miskolci Idioteam és természetesen a szervező Hallod, igaz-e?.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!