Élő közvetítés
Svájc
ÉLŐ
Olaszország
Vágólapra másolva!
Az Orczy-parkban, a Ludovika Campuson csütörtöktől vasárnapig küzdenek az utolsó olimpiai kvótákért négy sportág sportolói, akik már kedden tesztelhették a pályákat.

Soha nem látott olimpiai fesztiválnak ad otthont Budapest: az utcai szakágak számára a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) új, kétfordulós megméretést hirdetett. Ennek az első állomása Sanghaj volt, a második, egyben utolsó állomása pedig Magyarország fővárosa: június 20. és 23. között a Ludovika Campuson mérik össze tudásukat a BMX freestyle, a breaking, a gördeszka és a sportmászás legjobbjai.

Kempf Zoltán
Kempf Zozo is harcol az olimpiai kvótáért a Ludovika Campuson
Fotó: WANG Zhao / AFP

A versenyen 464 sportoló közt négy magyar versenyzőt láthat a nagyközönség: BMX freestyle-ban Kempf Zoltán (Kempf Zozo) képviseli a magyar színeket, a breaking hazai közösségét Szarvák Csenge (B-Girl Csenge) és Lobontiu Menotti Noris (Noris by Nature) erősíti, sportmászásban pedig Tusnády Nimród Sebestyén mutathatja meg, hol tart a nemzetközi élmezőnyhöz képest. A négy sportágban együttesen valamivel többen mint százötvenen szereznek kvótát a párizsi olimpiára.

A versenyen hét olimpiai bajnok is szerepel, köztük Tokió akkor 13 éves olimpiai bajnoka, a gördeszkázó Nisija Momidzsi is. A női gördeszka tényleg a fiatalok sportja, a keddi edzésen a versenyzők átlagéletkora bőven 18 év alatt volt – írta a Magyar Nemzet.

A csütörtökön kezdődő rendezvény ingyenesen látogatható, zenei programok is várják az Orczy-parkban az érdeklődőket, akik jó néhány sportágat is kipróbálhatnak.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről