A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A fia gyilkosságért börtönben ül, az apát most ölte meg a rák

Wild Card Round - New York Yankees v Boston Red Sox GettyImageRank2 playoffs american league national league Horizontal SPORT BASEBALL
BOSTON, MASSACHUSETTS - OCTOBER 05: Jerry Remy, the Boston Red Sox broadcaster, waves to fans before throwing the ceremonial first pitch during the American League Wild Card game against the New York Yankees at Fenway Park on October 05, 2021 in Boston, Massachusetts. Winslow Townson/Getty Images/AFP (Photo by Winslow Townson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Boston Red Sox baseballcsapatának korábbi játékosa, a később televíziós szakkommentátorként dolgozó Jerry Remy 68 éves korában meghalt. Remynél korábban hétszer diagnosztizáltak tüdőrákot, a harcot most adta fel. Korábban könyvet is írt, amelyben megemlékezett a fiáról, aki gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Jerry Remynél először 2008-ban diagnosztizáltak tüdőrákot. Ezt később még hatszor ismételték meg az orvosok,

azaz a baseball-legenda nem tudott meggyógyulni a betegségéből. A tévében idén augusztus 4-én láthatták őt utoljára a nézők.

„Szomorúak vagyunk egy szeretett játékosunk elvesztése miatt" – nyilatkozta a Red Sox tulajdonosa, John Henry. „Jerry szerelme és kötődése a baseballhoz nem engedte, hogy bármi is a játék és közé álljon, beleértve a sok éven át tartó rákot is. Egész pályafutását a baseballnak szentelte, és akár a klubhelyiségben, akár a pálya fölött, a közvetítőfülkében ült, feltörekvő Red Sox-sztárok generációinak és rajongók sokaságának mutatta meg a játék szépségeit.

Az utolsó kép, ami Jerry Remy halála előtt készült 2021. október 5-én Bostonban Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Maddie Meyer

2009-ben Remy kimerültség és depresszió miatt szabadságot vett ki, miután 2008-ban diagnosztizálták nála az első rákos megbetegedését. Felesége, Phoebe és három gyermeke gyászolja: Jared, Jordan és Jenna.

Jared jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti, miután bűnösnek vallotta magát. A férfi saját menyasszonyát, Jennifer Martelt ölte meg 2013 augusztusában.

Jerry Remy fia bűnével is foglalkozott 2019-ben megjelent „Ha ezek a falak beszélni tudnának" című könyvében. Remy a "Jared" című fejezetben ezt írta:

A könyv megjelenése óriási visszhangot váltott ki Bostonban.

A gyilkosságnak, amit Jerry Remy fia elkövetett, szemtanúja volt egy nő, Kristina Flickinger Hill, aki szerint undorító dolog volt Jerry Remytől, hogy egy könyvben próbálta mentegetni a fiát.

Kristina Flickinger Hill ott volt a meggyilkolt nő lakásának teraszán, s látta, hogy Remy fia kést döfött gyermeke anyjába, majd megfojtotta. Flickinger Hill kétségbeesetten próbálta lerángatni Jared Remyt a menyasszonyáról, de nem járt sikerrel, így a gyilkosságot nem tudta megakadályozni. Kristina Flickinger Hill szerint ezek voltak azok a döbbenetes részletek, amelyek nem szerepeltek Jerry Remy könyvében. A nő azzal vádolta a most meghalt Jerry Remyt, hogy

a mindössze négy oldalon át taglalt szörnyű eseményekkel is csak saját könyve eladását próbálta népszerűsíteni.

A Boston Globe egy korábbi cikkében azt írták róla, hogy a depresszió már az 1990-es években gyötörte Jerry Remyt, aki az egész életét végigdohányozta - ez okozhatta nála a tüdőrákot. A depresszió elmélyülését nyilván az is okozta, hogy Remy fiát életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 2013-ban elkövetett gyilkosság miatt.

Forrás és forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!