Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers szerződtette a magyar kosárlabdázót, Valerio-Bodon Vincentet.

Valerio-Bodon Vincent a nyári ligában is szerepelt a Los Angeles Lakers csapatában, a 17-szeres NBA-bajnok kaliforniai klub pedig az ott nyújtott teljesítménye alapján úgy döntött, szerződteti a magyar kosárlabdázót. A szerződés részleteit nem közölték.

Valerio-Bodon Vincent, NBA, kosárlabda, Los Angeles Lakers
Valerio-Bodon Vincentet leigazolta a Los Angeles Lakers NBA-kosárlabdacsapata
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers szerződtette Valerio-Bodon Vincentet

A dominikai születésű magyar válogatott bedobó tavaly a Boston Celtics játékosaként szerepelt a nyári ligában, majd októberben a Los Angeles Lakersnél készülhetett, a kaliforniai gárda azonban akkor végül lemondott a játékjogáról, így Valerio-Bodon Vincent akkor a Lakers fiókcsapatához, a G-ligában érdekelt South Bay Lakershez került

A 23 éves kosárlabdázó ott olyan jól teljesített (a 25 mérkőzésén 6 pontot, 2,4 lepattanót, 1,3 asszisztot és 1,2 blokkot átlagolt), hogy idén nyáron együtt szerepelhetett többek között LeBron James fiával, Bronny Jamesszel, akit a Lakers a júniusi amatőr játékosbörze (draft) második körében választott ki. A nyári ligában négy mérkőzésen lépett pályára, ezeken átlagosan 13,5 percet játszott, amely során 4,5 pontot, 4 lepattanót és 1,3 asszisztot szerzett.

Az NBA 2024-25-ös kiírásának előszezonja október 4-én kezdődik (a Los Angeles Lakers ezen a napon a Minnesota Timberwolves ellen mérkőzik meg), az alapszakaszt pedig 2024. október 22. és 2025. április 13. között rendezik meg. Az NBA-bajnoki címet legutóbb 2020-ban szerző Lakers az előző két idényben egyaránt rájátszásba jutott, és mindkétszer a Denver Nuggets állította meg LeBron Jameséket.

Valerio-Bodon előtt eddig egyetlen magyar játékos, Dávid Kornél szerepelt az NBA-ban, aki 1999 és 2001 között a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons csapataiban is megfordult – hívta fel a figyelmet a Mandiner is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!